Setter strek over regningene

Navn: Frode Øverli Alder: 32 Yrke: Tegneserieskaper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ikke siden 1952 har en norsk tegneserieskaper hatt sitt eget blad her til lands. Derfor er det også ekstra morsomt at Frode Øverli lykkes. Og han har til de grader satt sin Pondus på kartet. I Norge alene trykkes historiene om Pondus og kameraten Jokke i 20 aviser og publikasjoner, blant annet daglig her i Dagbladet. Månedsmagasinet har nå et opplag på 60000 eksemplarer. Nå har også Nordens største avis, Aftonbladet, takket ja til å trykke Pondus. Denne uka kommer på toppen et eget julehefte som trykkes i ikke mindre enn 95000 eksemplarer.
  • Jo da, Frode-hysteriet er godt i gang. Tidligere i høst dukket over 1000 lesere opp i Grieghallen da han signerte hefter og Pondus-remedier under Raptus-festivalen i Bergen. Han har også berømte fans. I likhet med sitt opphav er Pondus fanatisk Liverpool-fan. Dette har ikke gått Vegard Heggem forbi. Han er svært ivrig leser av Pondus og er straks frampå med etterlysning i e-post til forlaget hvis månedens leveranse ikke kommer til avtalt tid. Og det er ikke sikkert det stopper med Heggem. Da Liverpool møtte Vålerenga til vennskapskamp på Ullevaal i august, fikk Liverpool-spillerne utdelt noen striper oversatt til engelsk, så her er det muligheter. Nok et steg mot stjernene forrige uke: Frode Øverli er AC/DC-tilhenger på sin strilske hals, og fikk møte rockelegendene etter konserten. Da overleverte han igjen spesialoversatte striper som omhandler Pondus og AC/DC. Smart måte å møte heltene sine på, Frode!
  • I fjor tjente han 700000 kroner på den virksomheten han har hatt som eneste yrke siden han ble kjønnsmoden. Til neste år regner forlaget Bladkompaniet med å selge Pondus-artikler for 10- 12 millioner kroner. Frode har gått gradene i blader som Konk, Norsk Mad og Pyton. Han begynte i Fantomet allerede som 14-åring. Selv mener han at han ved å bli tegneserieskaper har unngått å bli fanget i systemet som former alle til grå mus. Frode mener det er to måter å unngå dette på: a) bli serieskaper, eller b) gymlærer. Men han har disiplin som en fullvoksen arbeidstaker og vel så det. Fra tidlig om morgenen til seint på ettermiddagen sitter han på sitt leide kontor og jobber fram nye striper. Én hver dag. På fredag setter han seg ned med kaffe og sjokolade, da er det skrivedag. Mandag til torsdag er tegnedager. En serieskaper er ikke nødvendigvis særlig lik sine figurer, og Frode Øverli er mer av den stillfarne sorten. Dessuten er Frode beinhard Brann-supporter. Det blir aldri Pondus, har han forsikret.