Jobber under studiene:  Kari Helene Bekkelund og Simen Bekkhus er på plass i Accenture lenge før bachelorgradene er klare.  - Foto: Finansavisen
Jobber under studiene: Kari Helene Bekkelund og Simen Bekkhus er på plass i Accenture lenge før bachelorgradene er klare. - Foto: FinansavisenVis mer

Setter studenter i jobb lenge før de er ferdige

- Erfaring er viktigst, men penger er også greit, sier en av de heldige studentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): På en helt vanlig dag i mars har Simen Bekkhus (22) og Kari Helene Bekkelund (21) en helt vanlig arbeidsdag hos Accenture. Og det til tross for at det fortsatt er en god stund igjen til de er ferdig med bachelorgraden sin, skriver Finansavisen.

Mens de to var i ferd med å fullføre første året av bachelor-studiene ved NITH på de to linjene programmering og spillprogrammering fikk de nemlig mulighet til å søke seg over til programmet industri-bachelor.

Det innebærer ifølge avisen at studentene utvider bachelor-studiet fra tre til fire år, for å inkludere arbeidsperioder hos Accenture eller Avanade på rundt halvannet år.

God erfaring I 2009 tok Accenture initiativet til å opprette programmet i samarbeid med NITH.

- Hensikten med programmet er å sikre at studentene er bedre i stand til å møte arbeidslivet, og å styrke samarbeidet mellom akademia og næringsliv, sier Harald Aga som er ansvarlig for programmet i Accenture til Finansavisen.

- Gjennom dette får studentene en reell arbeidserfaring uten forpliktelser etter endte studier, forteller Geir Harald Vale, som leder Accentures teknologidivisjon i Norge.

- Penger er greit For Kari Helene Bekkelund var veien inn til Accenture mer tilfeldig.

- Egentlig var det vel Simen som overtalte meg til å søke, ler hun.

- Jeg ser på det som en gylden mulighet til å lære mer. Det tar litt tid å sette seg inn i ord og begreper, men det er spennende, sier hun til Finansavisen.

- At vi har egne karriereveiledere er også en fordel. Arbeidserfaringen er viktigst, men penger er også greit, avslutter Bekkelund.

Flere nyheter Pareto-sjefens beste tips
Da kan du glemme lederjobben
Slik tar kvinner rotta på karrierebevisste menn