Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fagdommernes avgjørelse i Eirik Jensen-saken:

Setter til side juryens frikjennelse av Eirik Jensen

Mener Jensen utvilsomt er skyldig.

JENSEN-SAKEN: Fagdommerne forkaster juryens frifinnelse i Eirik Jensen-saken. Video: Pool / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Jensen ble i dag kjent skyldig i grov korrupsjon, men frifunnet for grov narkotikaforbrytelse av juryen i Borgarting lagmannsrett. Fagdommerne satte så til side juryens avgjørelse, og Jensen-saken må dermed behandles helt på nytt i lagmannsretten.

Følg med direkte her

Det var lagdommer Kristel Heyerdahl som leste opp fagdommernes avgjørelse.

FRIKJENTE FOR NARKOTIKAKRIMINALITET: Juryen i Jensen-saken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FRIKJENTE FOR NARKOTIKAKRIMINALITET: Juryen i Jensen-saken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Vilkåret for å sette en jurykjennelse til side er at dommerne finner det utvilsomt at tiltalte er skyldig. Fagdommerne mener altså at det er utvilsomt at Jensen er skyldig i medvirkning til grov narkotikakriminalitet, at han han hadde et kriminelt samarbeid med Gjermund Cappelen.

SKUFFET: Eirik Jensen er skuffet over fagdommernes avgjørelse, og mener at lagmannsretten spytter på juryen. Video: Nicolai Delebekk Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er svært overraskende at de ikke kunne godta kjennelsen, når juryen har sittet seks dager og diskutert nøye. Så har lagmannsretten en annen oppfatning. Det er et lite verdig sorti av avviklingen av juryordningen, sier John Christian Elden, forsvarer for Eirik Jensen.

OVERRASKET: Eirik Jensens forsvarer John Christian Elden er overrasket over at fagdommerne setter til side juryens frikjennelse av Eirik Jensen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Noe liknende skjedde i den såkalte Hemsedal-saken, hvor tre menn var tiltalt for voldtekt, men ble frikjent av juryen. De ble senere frikjent da saken på nytt ble behandlet i lagmannsretten.

Elden sier det samme Jensens forsvarerteam har gjort hele veien: De vil ha full frifinnelse. Elden sier han har opplevd tilsidesettelser, men han sier «det er ikke ment for å overprøve juryens avgjørelse».

- Det hadde definitivt vært på tide med en avslutning i denne saken, sier Jensen til Dagbladet.

Jensen bøyde hodet i bordet og sukket høyt da fagdommernes beslutning kom.

Han svarte «egentlig ikke, men ja» på spørsmål fra lagdommer Kristel Heyerdahl på om han forsto den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!