Trump og Clinton markerer 11. september-angrepene

Setter valgkampen på pause

Presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump er trolig blant deltakerne når 15-årsdagen for 11. september-angrepene skal markeres med en seremoni ved Ground Zero i New York.

VED GROUND ZERO: Daværende New York-senator og nåværende demokratisk presidentkandidat Hillary Clinton (t.h.) ved Ground zero i New York 12. september 2001. Sammen med henne er daværende New York-borgermester og nåværende Donald Trump-tilhenger, Rudy Giuliani. Foto: *AP Photo/Robert F. Bukaty
VED GROUND ZERO: Daværende New York-senator og nåværende demokratisk presidentkandidat Hillary Clinton (t.h.) ved Ground zero i New York 12. september 2001. Sammen med henne er daværende New York-borgermester og nåværende Donald Trump-tilhenger, Rudy Giuliani. Foto: *AP Photo/Robert F. Bukaty Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Begge presidentkandidatene har varslet at de vil sette valgkampen på pause 11. september, og at de ikke skal sende sine politiske TV-reklamer.

Det har tidligere vært uklart hvordan Trump og Clinton skulle markere dagen, men nå tyder mye på at begge kommer til å være til stede under den offisielle årlige minnemarkeringen ved Ground Zero søndag morgen.

En kilde som skal ha vært med på avgjørelsen sier til nyhetsbyrået AP at Trump kommer til å delta, men at han ikke kan si mer før nyheten blir offentliggjort.

Tidligere har Clintons valgkampapparat bekreftet at den tidligere utenriksministeren kommer til å være til stede ved Ground Zero. Clinton var senator for New York da angrepene skjedde i 2001.

Det er ikke kjent om det ligger an til at de to politiske rivalene vil støte på hverandre. Ingen av dem planlegger å holde taler under markeringen.

Ground Zero er tomten der World Trade Center en gang sto. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer