Settes fri

De fire siktede i trippeldrapssaken Veronica og Per Kristian Orderud, Lars Grønnerud og Kristin Kirkemo er fri etter nær et halvt år i varetektsfengsel. Men politiet tar nå saken til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Kirkemo svingte ut av Drammen kretsfengsel klokka 17.50 i kveld. Hun var sammen med sine to advokater Johnny Veum og Tor Kjærvik. Kirkemo skal tilbringe de neste dagene sammen med sin familie.

Gråt av glede

Veronica satte kursen mot Hamar etter at hun ble sluppet ut av Gjøvik kretsfengsel. Her møtte hun mannen sin, Per Orderud.

- Veronica hadde ikke trodd hun ville bli løslatt. Hun gråt av glede da hun fikk vite det, fortalte advokat Ina Strømstad til NTB etter at hun hadde gitt Veronica Orderud den gledelige nyheten i Gjøvik kretsfengsel i ettermiddag.

Veronica og Per Kristian Orderurd skal reise bort til ukjent sted noen dager for å hente seg inn etter fengselsoppholdet.

- Som ventet

Lars Grønnerød skal tilbringe noen dager med familie, forklarer medforsvarer Morten Kjensli til Dagbladet. Advokaten mener at dagens kjennelse i lagmannsretten ikke kom som en overraskelse etter forhørsrettens kjennelse fredag.

- Samme konklusjon

Lagmannsretten trekker også fram at brev- og besøksrestriksjonene er opphevet. Retten mener at det fortsatt er fare for bevisforspillelse, men at det hensynet ikke veier tungt nok. Før de fire kunne rusle ut av fengslene, fikk Orderud-saken nok en dramatisk vending. Politiet påkjærte kjennelsen til Høyesterett, og ba om at de siktede ble sittende til saken var behandlet.

Politiet fikk ikke medhold i dette. Dermed er de siktede fri fra i kveld.

- Vi tar kjennelsene til etterretning, og vil bruke mandagskvelden til å vurdere om det har noen hensikt å opprettholde kjæremålet til Høyesterett. Nå er de siktede faktisk løslatt, sier politiinspektør Kristin Barth-Larsen til NTB.

<B>PÅ VEI UT:</B> Veronica Orderud på vei ut av Gjøvik kretsfengsel i kveld.
FRI I KVELD:</B> Kristin Kirkemo svingte ut av Drammen kretsfengsel klokka 17.50 i kveld. Hun var sammen med sine to advokater Johnny