«Bamsegutt»-spleis:

Settes på vent

Lørdag kveld settes innsamlingsaksjonen på vent.

SATT PÅ VENT: Innsamlingsaksjonen til «Bamsegutt» ble lørdag kveld satt på vent. Foto: Ole Martin Wold
SATT PÅ VENT: Innsamlingsaksjonen til «Bamsegutt» ble lørdag kveld satt på vent. Foto: Ole Martin Wold Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Innsamlingsaksjonen til «Bamsegutt» settes på vent, det forteller kommunikasjonssjef i Spleis, Tone Mesna, til Dagbladet lørdag kveld.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

- Bakgrunnen er at vi nå har fått inn nye opplysninger om saken. Det kommet inn en del henvendelser fra media, og rapporter som gjør at vi nå må ta en vurdering på hva som vil skje med innsamlingsaksjonen.

NY DOKUMENTAR: «Ingen elsker Bamsegutt» på NRK engasjerer i sosiale medier - nå har spleis samlet inn flere millioner kroner til Jan-Egil Granfoss og familien. Vis mer

Nådd 3,8 millioner

Innsamlingsaksjonen ble opprettet etter NRK og Tore Strømøys dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt». Serien omhandler en mann i 60-åra og hans familie, som ikke har penger til å komme seg fra Filippinene til Norge.

Aksjonen har til nå samlet inn over 3,8 millioner kroner.

Formålet med innsamlingen skal være å få «Bamsegutt», hans sønn, og hans kone, tilbake til Norge.

Forsvarer serien

Både «Bamsegutt» selv, og NRK har fått kritikk fra flere hold etter seriens premiere. Blant annet kritiserte Aftenpostens kommentator Christina Pletten serien for det hun mener er flere brudd på presseetikk og flere punkt i Vær varsom-plakaten.

Vær varsom-plakaten er en liste over selvpålagte etiske normer for norske medier, og klager knyttet til brudd av plakaten blir behandlet av Pressens Faglige Utvalg.

Tore Strømøy har svart på kritikken i et innlegg i Aftenposten lørdag, og får støtte fra NRKs etikkredaktør Per Arne Kalbakk.

NRK har ikke svart på Dagbladets spørsmål angående innsamlingen.

- Må verifisere

Mesna forteller at hun ikke ønsker å opplyse om nøyaktig hvilke opplysninger det er snakk om.

- Det er opplysninger om «Bamsegutt» som vi må få verifisert, før vi lar innsamlingen gå videre, ettersom det er snakk om et så stort beløp.

Hun sier at vurderingen vil bli tatt på mandag.

Tore Strømøy har ikke svart på Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer