Sex-anklage fra barnevernsjente

En mannlig ansatt ved en behandlingsinstitusjon for narkomane er permittert etter anklager om seksuelle overgrep mot en 16 år gammel jente. Barnevernet i Oslo hadde tvangsplassert jenta på institusjonen, og ser svært alvorlig på situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Institusjonsledelsen og ansatte ved barnevernets ungdomssenter i Oslo er i dag innkalt til direktør for barne- og familieetaten, Erik Normann. Han krever en grundig gjennomgang av saken.

- Vi ser meget alvorlig på situasjoner der voksne mennesker misbruker sin posisjon, sier Normann.

Oslo kommune har i mange år disponert behandlingsplasser ved institusjonen, og har til nå vært fornøyd med resultatene. Normann mener det kan være aktuelt å bryte samarbeidet hvis institusjonsledelsen ikke håndterer saken på en ansvarsfull måte.

- Det er opp til politiet å vurdere om det har foregått lovbrudd ved institusjonen, og jeg regner med at ledelsen der tar ansvar for at saken blir etterforsket, sier Normann.

Befølt på tur

Den permitterte mannen jobber ikke ved avdelingen der jenta har fått behandling. Overgrepene skal ha funnet sted under en utenlandstur i sommer, da klienter ved flere avdelinger reiste sammen. Ifølge jentas betroelser til ansatte ved institusjonen har mannen i midten av 30-åra befølt og «tuklet» med henne flere ganger under turen.

Nestlederen for behandlingsinstitusjonen er blant de inviterte til møtet hos barne- og familieetatens direktør. Han sier til Dagbladet at de umiddelbart tok affære da de ble kjent med jentas forklaring.

- Mannen er permittert, og nå er det viktig for oss å finne ut hva som har skjedd, sier lederen.

Trenger ro

Foreløpig har institusjonenes advokat fått skriftlig forklaring både fra jenta og den permitterte mannen, og ledelsen vil avvente en politianmeldelse av forholdet. Begrunnelsen er at det kan være til fordel for 16-åringen å få ro rundt situasjonen, og at avhør kan gjøre hennes vanskelige situasjon verre.

Jenta er nå flyttet fra institusjonen, og ifølge institusjonsledelsen vil det neppe være aktuelt for mannen å gå tilbake til stillingen.

Behandlingsinstitusjonen har tidligere sagt opp en kvinnelig ansatt i 40-åra etter at hun innledet et kjærlighetsforhold til en 19 år gammel klient.