Sex-anklagene avvist i natt

NEW YORK (Dagbladet): Dommer Susan Webber Wright tildelte president Bill Clinton en kjempeseier juridisk og politisk da hun seint i går kveld avviste søksmålet fra Paula Jones mot presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Presidenten spurte om det var en aprilspøk da hans advokat Robert Bennett ringte, sa talsmann Mike McCurry i Afrika i går natt.

- Han er glad for avgjørelsen. Han har ventet lenge på den, sa McCurry videre.

Det var advokat Bob Bennett som ringte til president Bill Clinton som fremdeles er på reise i Afrika. Talsmann McCurry sa videre at han tvilte på at Bill Clinton selv kommer til å kommentere avgjørelsen til dommer Susan Webber Wright.

Paula Jones og hennes advokater er de store taperne etter denne avgjørelsen. De kommer til å anke avgjørelsen, men vil møte store problemer etter at dommer Wright har skrevet at søksmålet mangler svært mye på å tilfredsstille kravene til en rettssak som skal opp for en jury.

Svært glad

- Jeg er svært glad, sier advokat Bob Bennett.

- Det var en sterk og klar avgjørelse, og den taler for seg selv. Avgjørelsen er helt klart den riktige, og dommer Wright fortjener ros for avgjørelsen. Hun har rett juridisk, og hun har rett når det gjelder sakens fakta, sier advokat Bennett.

President Clintons talsmann gjorde det klart at presidenten fortsetter å konsentrere seg om sin embetsutøvelse.

- Slik han ville gjort uansett hvilken avgjørelse dommeren var kommet til, sa han.

Både Mike McCurry og Det hvite hus unnlater å feire åpenlyst. Sexpress er et følsomt tema, og ingen i Clintons leir vil vise seg på en måte som kan oppfattes som hovmodig.

Ikke sexpress

I sin kjennelse skriver dommer Susan Webber Wright at selv om Paula Jones i sitt saksanlegg beskriver uhøviske handlinger, så er de langt fra å utgjøre sexpress i lovens betydning.

- Saksøkerens påstander tilfredsstiller langtfra lovens strenge krav, skriver dommer Susan Webber Wright.
Betydningen av dommerens kjennelse er at selv om daværende guvernør Bill Clinton blottet seg, og ba Paula Jones om munnsex, er dette ikke nok til å etablere sexpress.

President Bill Clintons advokater har hele tida hevdet at saksanlegget fra Paula Jones er tynt, og helt uten bevis for at hun ble straffet i sin jobb som delstatsansatt i Arkansas.

Paula Jones fikk jevnlige lønnsforhøyelser og forfremmelser. Ifølge advokat Bob Bennett var en av de alvorligste påstandene at hun ikke fikk blomster på Sekretærenes dag.

Ikke overgrep

- Selv om retten helt klart er enig i at saksøkerens påstander beskriver uhøvisk oppførsel, er retten kommet til at guvernørens påståtte handlinger til sammen ikke utgjør seksuelle overgrep, konkluderer Webber Wright.

Dommer Susan Webber Wright avviser også saksanlegget mot politimannen Danny Ferguson, som fulgte Paula til guvernørens hotell rom den 8. mai 1991.

I USA