Sex-anklager gjentas

WASHINGTON (NTB-AFP): Rundt 700 sider med detaljerte sex-anklager mot USAs president Bill Clinton ble offentliggjort i Washington fredag. Presidentenes advokater tilbakeviser alt som en haug med gamle rykter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det omfattende dokumentet ble innlevert til en domstol i Washington som en del av anklagen fra kvinnen Paula Jones. Hun forsøker å få Clinton trukket for retten fordi Clinton skal ha bedt henne om munn-sex på et hotell i Little Rock i Arkansas i 1991. Paula Jones krever 15 millioner kroner i erstatning.

Dokumentet omfatter vitneerklæringer fra flere kvinner som Clinton angivelig skal ha gjort seksuelle framstøt overfor, eller som skal ha hatt seksuelle forhold til Clinton. Også vitneerklæringen som Clinton ga til Paula Jones' advokater 17. januar i år er med.

Rettssak uavklart

Det er fortsatt ikke avgjort om det blir noen rettssak som følge av Paula Jones' anklager. Dokumentet ble innlevert til domstolen i går som svar på et tidligere krav fra presidentens advokater om at saken må avvises.

Dommer Susan Webber Wright som skal avgjøre om det blir noen sak, har ikke antydet noe om hvor lang tid hun trenger.

Clintons personlige advokat, Robert Bennett, sa i Los Angeles at dokumentet som i går ble overlevert domstolen ikke inneholder noe nytt.

- Det er en haug med gamle rykter som ganske enkelt ikke er relevante for saken, sa Bennett.

Forbigått

Jones hevder at hun mistet muligheter til forfremmelse og generelt ble trakassert på jobben etter at hun avslo Clintons sex-forespørsel. Hun skal også ha kommet i følelsesmessig ubalanse og fått motvilje mot sex.

Også en tidligere ansatt i Det hvite hus, Kathleen Willey, sier at hun avviste seksuelle framstøt fra Clintons side. Hun skal fortelle sin historie på et tv-program i morgen.

(NTB)