Sex-anklaget om tre generasjoners incest: «Barna var glade hele tida»

Beskriver familiens «incest-samfunn i skogen» som en lykketilstand.

12 BARN MISBRUKT: Domstolen New South Wales Children's Court avgjorde i fjor at 12 barn skulle fratas foreldrene, i en av Australias største incestskandaler noen sinne. Bildet viser domstolslokalet i Parramatta, som er ett av domstolens tre hovedaddresser. Foto: Google maps
12 BARN MISBRUKT: Domstolen New South Wales Children's Court avgjorde i fjor at 12 barn skulle fratas foreldrene, i en av Australias største incestskandaler noen sinne. Bildet viser domstolslokalet i Parramatta, som er ett av domstolens tre hovedaddresser. Foto: Google maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et halvt år etter at incest-anklagene mot familien «Colt» sjokkerte Australia, melder Sydney-avisa The Daily Telegraph at et familiemedlem nå er i Storbritannia på flukt fra hjemlandets myndigheter.

Colt er pseudonymet en australsk domstol ga familien, som et vern for ofrene for incest og sexmishandling gjennom tre eller fire generasjoner.

- Jeg har aldri misbrukt et barn i hele mitt liv. Jeg har aldri misbrukt en annen person, sier Charlie Colt til The Daily Telegraph, fra «et sted like utenfor London».

I dekning Australsk politi mener noe annet.

I følge Telegraph er Charlie Colt anklaget for å være far til tre av barna i Colt-familien, for jevnlig sex med sin søster, og for sexmisbruk som er for avskyelig til at publikasjonen vil omtale det.

Han skal ha ankommet Storbritannia fra Melbourne i forrige uke, etter at en innkalling til et rettsmøte i begynnelsen av juni fikk ham til å gå i dekning i byene Wodonga og Adelaide.

Fra sitt skjulested i Storbritannia har han snakket eksklusivt med Daily Telegraph om sin opplevelse av en av Australias største incest-skandaler noensinne.

Underernæring Australske medier rapporterte i desember i fjor at incest og sexmisbruk året før hadde fått myndighetene til å fjerne 12 barn fra et hjem i delstaten New South Wales.

Langvarig etterforskning hadde da konkludert med at barna var blant ofrene for incestuøse handlinger gjennom tre eller fire generasjoner. De skal ha levd under forferdelige forhold i en avsidesliggende del av New South Wales, den mest folkerike delstaten i Australia, som ligger sørøst i landet.

Barn som ble født etter sex mellom nære slektninger skal ha blitt lært opp til å fortsette den samme praksisen. Flere av barna skal ha lidd av underernæring, fysiske skavanker og helseplager.

- Glade hele tida Charlie Colt beskriver derimot forholdene i leiren i skogen - ett av flere oppholdssteder for familien gjennom årene - som en ren idyll.

- Barna var glade hele tida. Alle lo og pratet, sier han til Daily Telegraph.

Han mener sex-beskyldningene er urettmessige, og stammer fra en tidligere nabo som ble avvist av hans søster. Grunnen han oppgir for å ha flyktet er mistillit til at han vil få en rettferdig behandling av Australias rettsvesen.

SEXMISBRUK: Australske medier rapporterte for et halvt år siden at incest og sexmisbruk i 2012 fikk myndighetene til å fjerne 12 barn fra et hjem i delstaten New South Wales. Nå skal et av de involverte familiemedlemmene ha flyktet til England. Illustrasjonsfoto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SEXMISBRUK: Australske medier rapporterte for et halvt år siden at incest og sexmisbruk i 2012 fikk myndighetene til å fjerne 12 barn fra et hjem i delstaten New South Wales. Nå skal et av de involverte familiemedlemmene ha flyktet til England. Illustrasjonsfoto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer