Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-anmeldt KrF-topp må trolig stille til valg

Fylkesvaraordørereren i Rogaland anmeldt for overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om fylkesvaraordføreren i Rogaland er anmeldt for et seksuelt overgrep, får KrF neppe bytte ham ut på valglisten.

Uten å ha søkt fylkesvalgstyret om å få endre listen til fylkestingsvalget, offentliggjorde Rogaland KrF torsdag at Ellen Solheim skal være partiets nye førstekandidat. Det kan partiet neppe gjøre uten videre.

- Valgloven er streng. Når valglisten er godkjent, opererer ikke loven med noen muligheter for fritak, sier Jan Morten Sundeid, leder av valggruppen i Kommunal- og regionaldepartementet.

Valglisten i Rogaland ble godkjent og offentliggjort 1. juni. Det skal svært mye til for at KrF nå kan bytte ut sin anmeldte listetopp Jan Birger Medhaug.

- KrF må søke om å få endre listen. Om valgstyret avslår, kan partiet anke til departementet, sier fylkesvalgsekretær Kristin Fernholt i Rogaland fylkeskommune til NTB.

I vår fikk Østfold Frp avslag da de anket en lignende sak til Kommunaldepartementet. Partiet ønsket å stryke sin listetopp etter at han ble siktet for uaktsomt drap etter at han skal ha solgt metanolholdig sprit til en person som døde.

(NTB)