Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-dokkebutikk bøtelagt for å la kunder prøve varene

Kundene fikk tilbud om å prøve varene før de kjøpte. Det ble en dyr affære for butikkeieren.

EKSTRATILBUD: Butikkeieren i England ga kundene mulighet til å prøve naturtro sex-dokker som dette. Her illustrert med ei dokke fra Danmarks første sex-dokkebordell. Foto: Christine Vestergaard / TV 2 Østjylland
EKSTRATILBUD: Butikkeieren i England ga kundene mulighet til å prøve naturtro sex-dokker som dette. Her illustrert med ei dokke fra Danmarks første sex-dokkebordell. Foto: Christine Vestergaard / TV 2 Østjylland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eieren av sex-dokkebutikken Lovedoll i Gateshead, nord i England, er idømt en bot på 10 000 pund, eller 110 000 norske kroner. Årsaken er at kundene ble tilbudt å prøve varene, før de bestemte seg for om de ville kjøpe. Det skriver BBC.

Ifølge nyhetskanalen skal tilbudet til kundene ha vært førstehåndserfaring med varene på et eget soverom, mot at de betalte en pris på 50 pund, tilsvarende 500 norske kroner. Butikkeieren hadde på sin side ikke sjekket regelverket godt nok på forhånd.

Manglet lisens

Det var i januar at butikkeierens ulovlige «ekstratilbud» først ble oppdaget. Da flere inspektører banket på hos butikken, etter flere klager om at det ble drevet et sex-dokkebordell i lokalet, ble de vist rundt i både butikken og det tilhørende testsoverommet. Lite tydet på at eieren var klar over at det kreves en egen lisens for å tilby seksuelle tjenester med dokker i England.

Verken butikkeieren eller hans advokat møtte opp, da høringen i saken fant sted i forrige uke. I et intervju med lokalradioen BBC Radio 5 sier imidlertid eieren, Graeme Tulip, at målet med prøveordningen ikke var det seksuelle tilbudet i seg selv. Tvert imot ønsket han kun å gi kundene muligheten til å teste dokkene, med en prislapp på omkring 20 000 norske kroner, før de ble kjøpt.

En økende trend i Europa

De naturtro dokkene som brukes til seksuelle formål, er på ingen måte noe nytt fenomen. Tidligere i år fikk blant annet Danmark sitt første sex-dokkebordell, da en lokalitet i Århus fikk æren av å åpne dørene.

Da det ble åpnet et sexdokkebordell i Barcelona i fjor, skapte det store overskrifter over hele verden. Huffington Post kalte bordellet en «Westworld»-verden (HBO-serien der dokker spiller levende mennesker). Ifølge TV 2 Østjylland finnes det også slike bordeller i Tyskland.

På spørsmål om bordellet er laget for å omgå sexkjøploven, svarer bordelleieren følgende:

- Vi prøver ikke å unngå loven. I stedet vil jeg faktisk si at hvis vi kan forhindre menneskehandel og prostitusjon, så har vi bidratt til noe positivt til samfunnet, mener han.

Lite forskning

I fjor var det en debatt her til lands om hvorvidt barnesexdokker kan øke risikoen for overgrep eller om det forhindrer overgrep. I fjor sa Tollvesenet at de hadde gjort mange beslag og det er menn mellom 18 og 60 som bestiller slike.

I forbindelse med åpningen av dokkebordellet i Danmark, var Dagbladet i kontakt med psykologspesialist Pål Grøndahl. Han uttalte den gang at man vet for lite om hvordan man blir påvirket av å ha sex med dokker og konsekvensene rundt dette.

- Dersom vi kommer til å høre om at en person har begått seksuallovbrudd og det kommer fram at vedkommende har vært på et sånt bordell, kan man være sikker på at noen trekker en sammenheng mellom bordellet og overgrepet, men så enkelt er det ikke, sa Grøndahl.

Psykologspesialisten understreket også at man ikke har forsket nok på temaet til å vise en sammenheng mellom å ha sex med dokker og seinere overgrep. Han viste til sexbarnedokke-debatten, som han mente var en polariserende debatt med lite kunnskap.

- Vi vet rett og slett ikke om personer som vil benytte seg av slike silikondokker etter hvert blir misfornøyde, synes de mangler noe og går videre og forgriper seg på et menneske. Debatten i fjor dreide seg om barn. Nå er det ikke ulovlig å ha seksuell samkvem med en jevnaldrende voksen. Spørsmålet her er hva brukerne av et slikt bordell er ute etter, sa Grøndahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media