Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-dømt på rømmen

STAVANGER (Dagbladet): En farlig voldtektsforbryter har rømt fra sikringsavdelingen ved Rogaland Psykiatriske Sjukehus, for tredje gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har overfalt og voldtatt to for ham ukjente kvinner, og gjort seg skyldig i ett voldtektsforsøk. Overfallene skjedde på åpen gate og blir betegnet som grove da mannen da han ble stilt for retten.

Har dom

I fjor ble 22-åringen dømt til tre og et halvt års fengsel, som han skal sone ved Rogaland Psykiatriske Sjukehus (RPS). - Dette virker uforståelig på meg. Enten en fange sitter i fengsel eller andre steder, har jeg liten forståelse for at han klarer å komme seg ut, sier Målfrid Ølberg, som var bistandsadvokat for to av mannens ofre.

Fikk hjelp

Ifølge ledelsen ved Rogaland Psykiatriske Sjukehus, fikk mannen hjelp utenfra under flukten.

- Det var en nøye planlagt rømning. Han kom seg ut fra området mens noen andre foretok en avledningsmanøver, forteller sjeflege Jan Olav Johannessen.

En annen, farlig pasient klarte også å flykte. Begge mennene er etterlyst av politiet, og var ikke kommet til rette da Dagbladet gikk i trykken i går kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling