Sex-dømte jublet

Hurraropene fulgte sju gutter som i Århus i går ble dømt for fire timers massevoldtekt av en 14-åring. De dømte smilte stort og gikk ut av rettssalen med armene hevet i triumf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju gutter i alderen 15 til 18 år er stemplet for resten av livet som voldtektsmenn. Likevel skal de ikke ha latt seg merke av sakens alvor, ifølge avisa Berlingske Tidende.

De sju guttene ble funnet skyldige i å ha tvunget en 14 år gammel jente til fullbyrdet samleie og andre former for sex. Seks av guttene ble dømt til fengsel, og de skal i tillegg betale jenta en erstatning på 50.000 danske kroner.

Guttene har sittet i varetekt i fengsel eller i institusjoner siden de ble pågrepet, og har derfor sonet straffene de ble pådømt. Dermed ble de løslatt med én gang dommen var lest opp i Århus i går. Jubelen som møtte dem da dommen ble lest opp, kom fra familie og venner.

Massevoldtekten de sju palestinske guttene ble dømt for, skjedde i et kommunalt ungdomshus i februar. Den 14 år gamle jenta var i ungdomshuset sammen med de sju guttene og to andre, og det var ingen voksne tilstede.

Rettssaken skal ikke ha kastet lys over hva som egentlig skjedde i ungdomshuset, dommeren valgte å la saken gå for lukkede dører helt fram til domfellelsen i går.

Guttenes forklaring skal ha gått ut på at piken gjerne ville ha sex.