Sex, dop og vold

BAMBLE (Dagbladet): Jan W. Schüssler opplevde et helvete som ungt modelltalent i Paris. - Unge gutter blir misbrukt seksuelt og gitt dop. Men jeg tviholdt på mine prinsipper, derfor måtte jeg rømme Paris som 17-åring, sier Schüssler (31), som har skrevet filmmanus om sine opplevelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen om Schüsslers modelliv gjennom fem år blir en thriller - fra virkeligheten - om 17-åringen som kom alene til Paris for å gjøre modellkarriere. Det blir ingen glamorøs historie, men en fortelling om det som skjer bak motebransjens vakre fasade. Opptakene skal etter planen starte i Paris og Oslo neste år.

Det selvbiografiske manuset har Schüssler skrevet sammen med manusforfatteren Angela Amoroso, som tidligere har skrevet manus til flere norske kortfilmer. Det er nordmannen Lars Patterson i det britiske filmselskapet United Media Ltd. som skal produsere filmen.

Kysset i ansiktet

Schüsslers kjennskap til Gianni Versace er begrenset, men kjennskapen til motebransjen er derimot stor. I filmmanuset forteller han om hvordan unge modeller blir misbrukt og ødelagt psykisk. Om hvordan drømmen om evig lykke og masse penger snus til hat i takt med illusjonene som brister.

- Den første jeg møtte i Paris var en stor mann i kimono og en liten silkehatt. Jeg husker at han hadde ringer på alle fingrene. Plutselig kysset han meg over hele ansiktet - og da var helvete i gang. Jeg var bare i Paris i seks måneder, men det føltes som et livslangt mareritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer