Sex er oppskrytt

LONDON (Dagbladet): Vi mennesker drives av 15 ulike typer begjær. Det er disse som får livet vårt til å være meningsfylt. Mat er viktigst, mens sex ble oppskrytt av Sigmund Freud, viser ny forskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Professor Steven Reiss og hovedfagsstudent Susan Havercamp har ledet arbeidet med å studere menneskenes begjær. Forskningen har endt med rapporten «Psychological Assessment».

Den viser de 15 begjærene, eller ingrediensene, som er viktige for menneskets liv. I forskningen blir det lagt fram nye resultater som gjør at gamle «sannheter» plutselig taper terreng. Og slikt imponerer jo forskningsmiljøene.

Ifølge forskerteamet fra universitetet i Ohio er ikke mennesket så komplekst som vi ynder å tro. Har vi orden på basisbegjærene, så har vi det svært bra.

- Menneskets viktigste begjær handler om å spise, samt sosial aktelse. Vi mener alle mennesker er født med disse begjærene, selv om statsborgerskap, uavhengighet og å unngå sosial nedverdigelse utvikles etter hvert som enkeltindividet blir mer modent, sier professor Steven Reiss. Forskerne hadde i overkant av 300 interesser og begjær på blokka da de begynte sin individforskning. De brukte 2500 frivillige i forskjellige tester, og kom fram til at bare 15 var svært viktige for enkeltmennesket.

Sigmund Freud mente at sex var overordnet hos alle mennesker, men den gamle mesters kunnskap rokkes nå av den nye forskningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer