Twitch:

Sex-flause på direkten

Snik-sex endte i utestengelse fra strømmeplattformen Twitch.

GAMING: Kim Mikka er en ivrig bruker av plattformen Twitch. Dette bildet er ikke hentet fra den aktuelle hendelsen. Foto: Skjermdump fra Twitch
GAMING: Kim Mikka er en ivrig bruker av plattformen Twitch. Dette bildet er ikke hentet fra den aktuelle hendelsen. Foto: Skjermdump fra Twitch Vis mer
Publisert

I slutten av august ble Twitch-brukeren Kim Mikka (21) utestengt fra den populære plattformen der publikum kan følge med på direktesendinger fra hele verden.

Årsaken?

Hun forsøkte å ha sex med kjæresten samtidig som hun sendte direkte og chattet med følgerne sine.

Mikka er også et populært fjes på videodelingstjenesten TikTok der hun har over 100 000 følgere.

Det mildt sagt pinlige opptrinnet er omtalt av flere medier, deriblant e-sport-nettstedet Dexerto.

Det tok ikke lang tid før tid følgerne fikk med seg hva som foregikk i kulissene. I rekordfart begynte også en video av hendelsen å spre seg i sosiale medier.

Til tross for at selve akten ikke ble eksplisitt vist på direkten, ble Mikka etter kort tid utestengt for å ha brutt Twitch sine retningslinjer. På strømmeplattformens nettsider kommer det tydelig fram at enhver form for nakenhet og seksuelt innhold er strengt forbudt.

PRODUKSJONSFEIL: Alt gikk ikke som det skulle da «Naked Attraction» skulle spilles inn i Sverige for første gang. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Videoene hennes forsvant, og på kontoen dukket det opp en beskjed om at kanalen var utilgjengelig som følge av brudd på retningslinjene.

Hadde drukket

4. september, ei knapp uke etter utestengelsen, var Kim Mikka imidlertid tilbake på Twitch, skriver Dexerto.

Ifølge gaming-nettstedet skal hun ha forklart til den kjente e-sport-journalisten Jake Lucky, som har over 300 000 følgere på Twitter, at utestengelsen bare ville vare ei uke.

Mange i gaming-miljøet er overrasket over at utestengelsen ikke var permanent, selv om det ikke ble kringkastet eksplisitt seksuelt innhold ut til følgerne.

Etter at kontoen ble gjenåpnet har Mikkas popularitet fått et voldsomt oppsving, og følgerskaren har økt fra skarve 200 følgere til godt over 4000.

Til e-sport-journalisten Jake Lucky har den ivrige gameren forklart at hun hadde drukket da tabben fant sted.

29. august la Mikka ut en beskjed på Twitter om utestengelsen.

«Min første konto har for øyeblikket blitt midlertidig stengt. Men jeg kommer til å bruke denne til å laste opp videoer fram til den gamle er oppe og går igjen», skrev hun med henvisning til sin nye konto.

TWITCH: Den siste tiden har en ny trend på videostrømmingstjenesten Twitch fått mye kritikk. Den norske Twitch-profilen Malena er en av de som mener trenden er problematisk. Video: Twitch.tv. Reporter: Klaus Holm Fjellro. Musikk: EpidemicSound Vis mer

Økende trend

Twitch er en populær strømmetjeneste særlig for gamere, som sender direkte til publikum samtidig som de spiller ulike dataspill. Man kan lage sin egen kanal og abonnere på andres innhold.

Plattformen så dagens lys i 2011 og har siden den gang blitt et yndet sted for strømming av alskens daglige aktiviteter.

Selv om den Amazon-eide plattformen i hovedsak retter seg mot gamere, har nettstedet de seinere åra i økende grad også blitt brukt som et sted for å tjene penger på indirekte, seksuelt innhold takket være et smutthull i regelverket.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer