Sex for moro skyld

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA OSS SI at det står ei 17 år gammel jente foran oss som er klar for sin seksuelle debut. Vi kikker oss rundt etter en sexskole – i alle fall noen aktuelle tips og perspektiver jenta kan dra nytte av.

PÅ FESTIVAL: Enkel, mye brukt metode for å debutere med både det ene og andre. Festival innebærer tilgang til alkohol, frihetsfølelse og stor åpenhet for nye bekjentskaper. «Make love, not war» og alt det der. Selv streitinger slår ut håret. På Hove, Quart og Roskilde (denne helga) hopper teltene i one night-stands. Det er enkelt å rulle full, kåt og lykkelig inn i et nesten tilfeldig telt. Foreldre bekymrer seg – med god grunn – over fri flyt. Men med litt flaks kan festivalen bli en fin, sjarmerende sexdebut.

BIOLOGISKOLEN: «Gutter vil ha sex med 25 personer, jenter med 7» leser vi. Anonym spørreundersøkelse blant 1100 heteroseksuelle NTNU-studenter tegner det samme gamle mønsteret. Gutter vil ha mer sex enn de får. Jenter frykter horestempel. Førsteamanuensis bak undersøkelsen, Leif Edward Ottesen Kennair, mener resultatene her viser at kjønn og sex ikke først og fremst har med kultur og roller å gjøre, men er resultat av biologi og evolusjon. «Jentene må være kresne fordi graviditet er kostbart, rent biologisk», forklarer ham. Pendelen har definitivt svingt tilbake til biologiske modeller. Skulle jenta på 17 være mer seksuelt beskjeden enn en jevnaldrende gutt, er forklaringen biologi – ikke forventninger, normer og kjønnsrollemønstre? Er hun kåt og gal, for eksempel på festival, er hun dermed et evolusjonsmessig avvik? En mutant?

LEGG DEG FLATT-SKOLEN: På et valgmøte for KrF sa religionshistorikeren og skribent Hanne Nabintu Herland at hun forsto godt at norske menn vil ha thailandske koner. For de liker i det minste sex og er flinke til å lage mat. Hun mener at norske menn blir undertrykt av kravstore norske kvinners knallharde feminisme. Hun fikk mye ros av menn. I Dagbladet sier hun at vi norske kvinner har mye å lære av utenlandske kvinners mykere behandling av sine menn. «Vi kvinner er ofte skyld i at forholdene går dunken. Vi er ikke flinke nok til å tilfredsstille mennenes seksuelle behov. Kvinner hadde vært lurere om de brukte sex som middel til konfliktløsning». Et godt tips til 17-åringen?

DEBUTANTEN FÅR her beskjed om at kvinner først og fremst bør behage sine menn. Kvinnen bør gjøre seg maksimalt seksuelt attraktiv, muligens med blondt hår og store lepper, og læres opp til å bli ei dyktig elskerinne, men bare for sin mann. Nabintu Herland er kristenreaksjonær – eller hva hun nå er – og maner til moralsk opprustning i det liberale, sekulære Norge som går helt av skaftet. Hun liker neppe tilfeldig sex på festival. Jentene kan lett glemme seg der i frihetsrusen og bare gi seg hen til egen seksuelle nytelse. Det er trolig ingen grunn til å ta denne merkelige religionshistorikeren så veldig høytidelig. Men budskapet hennes er lik fullt umoralsk. Det er direkte skadelig for en 17 åring – å ta det til seg. For Hanne Nabintu Herland oppfatter tydeligvis kvinners seksualitet som en vare. Kvinner tjener på å gi god sex og tekkes menn. Å bruke sex for å oppnå fordeler på andre områder, kalles ofte prostitusjon. En 17-åring som tenker «sex = nytte» blir aldri fri. Hun blir bare fanget. Dra heller på festival.