- Sex-handelen skal stoppes med alle midler

Justisminister Aud-Inger Aure ser svært alvorlig på den økende sextrafikken med østeuropeiske jenter som foregår mellom Europa og Norge. - Vi må slå hardt ned på denne sexindustrien. De som leier ut lokaler til slik virksomhet, er like ansvarlige som bakmennene, sier Aure til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet skrev i går at et av de største eiendomsselskapene i Oslo, Kaare Berg AS, leier ut lokaler der salg av seksuelle tjenester skal foregå. Ifølge justisministeren kan selskapet bli rammet av hallikparagrafen dersom de ansvarlige forstår at lokalene brukes til salg av sex.

Hallikvirksomhet

- Hallikparagrafen er helt klar på dette punktet. For et par år siden kom det et eget punkt som går direkte på utleiers ansvar. Dette er et viktig hjelpemiddel i kampen mot organisert kriminalitet som prostitusjon er blitt en del av. Det er slutt på den tida da utleier kunne løpe fra ansvaret sitt. Dersom de får gjentatte signaler og bevis om hva som foregår uten å reagere, er de like ansvarlige som bakmennene, sier Aure til Dagbladet.
Justisministeren presiserer at hallikvirksomhet og organisert kriminalitet er et prioritert område for politiet. Når man ser på utviklingen ellers i Europa, vil dette bli et svært viktig område også i framtida.

- Det er viktig at bakmennene, som tjener store penger på sexhandelen, blir straffet. For at dette skal skje, må vi være villige til å ta i bruk alle lovlige virkemidler, sier Aure.

- Urovekkende

Hun har fulgt Dagbladets artikkelserie om sexhandelen i Norge, og liker ikke utviklingen denne industrien har tatt her hjemme.

- Jeg er bekymret og forskrekket over det som skjer. Utviklingen gjør meg urolig, sier justisministeren. Hun lover at dette er et område som myndighetene vil slå hardt ned på i framtida.

- Det har vist seg å være vanskelig å ta de ansvarlige. Vi trenger nye innfallsvinkler om vi skal lykkes med dette, og må trolig gå grundigere til verks enn hva vi gjør i dag. Derfor ser jeg fram til forslag fra metodeutvalget som nettopp har hatt som oppgave å se hva som kan gjøres for å komme den organiserte kriminaliteten til livs, sier Aure.

SKREMMENDE UTVIKLING: - Utviklingen innen organisert kriminalitet i Norge er urovekkende, sier justisminister Aud-Inger Aure.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer