- Sex-handelen skal stoppes med alle midler

Justisminister Aud-Inger Aure ser svært alvorlig på den økende sextrafikken med østeuropeiske jenter som foregår mellom Europa og Norge. - Vi må slå hardt ned på denne sexindustrien. De som leier ut lokaler til slik virksomhet, er like ansvarlige som bakmennene, sier Aure til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet skrev i går at et av de største eiendomsselskapene i Oslo, Kaare Berg AS, leier ut lokaler der salg av seksuelle tjenester skal foregå. Ifølge justisministeren kan selskapet bli rammet av hallikparagrafen dersom de ansvarlige forstår at lokalene brukes til salg av sex.

Hallikvirksomhet

- Hallikparagrafen er helt klar på dette punktet. For et par år siden kom det et eget punkt som går direkte på utleiers ansvar. Dette er et viktig hjelpemiddel i kampen mot organisert kriminalitet som prostitusjon er blitt en del av. Det er slutt på den tida da utleier kunne løpe fra ansvaret sitt. Dersom de får gjentatte signaler og bevis om hva som foregår uten å reagere, er de like ansvarlige som bakmennene, sier Aure til Dagbladet. Justisministeren presiserer at hallikvirksomhet og organisert kriminalitet er et prioritert område for politiet. Når man ser på utviklingen ellers i Europa, vil dette bli et svært viktig område også i framtida.

- Det er viktig at bakmennene, som tjener store penger på sexhandelen, blir straffet. For at dette skal skje, må vi være villige til å ta i bruk alle lovlige virkemidler, sier Aure.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer