Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex i fengselet ga nedsatt straff

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle voldtektsforbryteren er dømt for å ha voldtatt kvinnen en rekke ganger over en periode på ett år. Dommerne mener at volden som 32-åringen brukte mot kvinnen var brutal og hadde karakter av mishandling.

I domspremissene skriver derfor retten at det av både allmenn- og individualpreventive grunner må reageres strengt.

Frivillig samleie

- Men i formildende retning må det likevel telle at det etter det som er opplyst i ettertid likevel har vært en viss tilnærming og forsoning mellom 32-åringen og fornærmede. Særlig etter at kvinnen besøkte 32-åringen i fengselet, og der hadde et frivillig samleie med ham, skriver retten.

I Agder lagmannsrett ble 32-åringen dømt til fengsel i to år og åtte måneder for voldtekt, vold og grovt ran. Dette var fire måneder kortere straff enn hva han fikk under sakens første behandling, i herredsretten.

Også oppreisningsbeløpet ble satt ned med begrunnelse i forsoningen og samleiet på besøksrommet. Lagmannsretten satte ned beløpet fra 100000 til 75000 kroner.

Truet med våpen

Voldsovergrepene gikk blant annet ut på at 32-åringen holdt en luftpistol mot kvinnens hode. Han truet med å drepe henne, og holdt både kniv og øks opp mot ansiktet hennes.

32-åringen fikk også parets fire år gamle sønn til å sparke kvinnen i hodet. Dette skjedde mens hun lå på golvet, etter at den voldtektsdømte mannen hadde slått henne i ansiktet.