Sex-jihadister reiser til Syria for å gi soldatene sex

- De har seksuell omgang med 20, 30 eller 100 militante islamister.

UTBOMBET: Den syriske byen Deir Ezzor er kraftig rammet av borgerkrigen. Foto: AFP / NTB Scanpix
UTBOMBET: Den syriske byen Deir Ezzor er kraftig rammet av borgerkrigen. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge norske islamister slåss side om side med jihadister fra andre europeiske land og muslimske nasjoner mot regimet til Syrias president Bashar al-Assad.

Men mennene er ikke alene.

Tunisiske myndigheter bekrefter nå at også muslimske kvinner reiser til Syria. Men ikke for å kjempe med våpen mot det forhatte regimet.

«Sex-jihad» Den seriøse engelske avisa The Telegraph avslører at muslimske kvinner har reist til Syria for å utføre «sex-jihad». Kvinnene har sex med de muslimske hellige krigerne.

Tunisias innenriksminister Lotfi ben Jeddou har bekreftet at unge tunisiske kvinner har reist til Syria for å støtte mennene som kjemper i de hellige brigadene mot regimet.

I parlamentet i hovedstaden Tunis bekreftet innenriksministeren at kvinner har reist til Syria for å føre «jihad al-nikah» (seksuell hellig krig, på arabisk).

Statsråd Lofti ben Jeddou ville ikke si hvor mange tunisiske kvinner som har reist til Syria på «sex-jihad».

- Sex med hundre menn - De har seksuell omgang med 20, 30, eller 100 militante islamister, fortalte statsråden medlemmene av nasjonalforsamling ifølge avisa The Telegraph.

- Kvinnene kommer hjem til Tunisia gravide etter å ha hatt seksuelle forbindelser med de islamske krigerne, fortalte Lofti ben Jeddou parlamentsmedlemmene.

Lofti ben Jeddou ville ikke utdype hvor mange tunisiske kvinner som har returnert gravide.

Legitim krigsform «Jihad al-nikah» tillater utenomekteskapelige seksuelle relasjoner med flere partnere, og anses av enkelte fundamentalistiske sunnimuslimer som en legitim form for hellig krig.

Etter revolusjonen i Tunisia vinteren 2011, da regimet til diktatoren Zine El Abidine Ben Ali ble styrtet, skal flere hundre ekstremistiske islamister ha reist fra Tunisia til Syria for å kjempe mot regimet til president Bashar al-Assad.

BEKREFTER SEX-REISENE: Tunisias innenriksminister Lotfi Ben Jeddou bekrefter at flere tunisiske kvinner har reist til Syria for å ha sex med syriske krigere. Foto: EPA / NTB Scanpix
BEKREFTER SEX-REISENE: Tunisias innenriksminister Lotfi Ben Jeddou bekrefter at flere tunisiske kvinner har reist til Syria for å ha sex med syriske krigere. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

- Vi har styrket grensekontrollen for å forhindre at unge menn reiste til Syria for å krige, sier Lofti ben Jeddou.

En stor del av de internasjonale jihadistene som har reist til Syria for å krige, har reist via Tunisia og Tyrkia.

Norske jenter Det har tidligere blitt kjent at også unge kvinner med norsk statsborgerskap ska ha reist til Syria for å bidra i kampen mot regimet. Men det ska ikke være opplysninger som tyder på at norske statsborgere har drevet «sex-jihad» i Syria.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere antallet norske kvinner som har reist til Syria.

- Vi har ikke kjennskap til at kvinner har reist til Syria for å utøve «sex-jihad», sier Martin Bernsen i PST.

- UKJENT :  Informasjonssjef Martin Bernsen i PST sier at opplysningen om kvinner som reiser til Syria for utføre «sex-jihad» er ukjent  for PST. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
- UKJENT : Informasjonssjef Martin Bernsen i PST sier at opplysningen om kvinner som reiser til Syria for utføre «sex-jihad» er ukjent for PST. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer