Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-krangel mellom advokat og klient

En yngre kvinne hevder at en av Norges fremste advokater har fått seksuelle tjenester som betaling for advokattjenester han ikke har levert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten, som først og fremst er kjent fra strafferetten, avviser påstandene, og hevder han er utsatt for et komplott.

I et brev til Advokatforeningen hevder kvinnen at hun har vært utsatt for en advokat som har utnyttet henne seksuelt og misbrukt hennes tillit på det groveste.

Kvinnen hevder at hun har ytt seksuelle tjenester til kjendisadvokaten over flere år.

-  Jeg har blitt utsatt for et kriminelt komplott. Kvinnen har forsøkt å presse meg for penger. Det er korrekt at jeg først ble dømt av Advokatforeningens disiplinærutvalg. Men da vårt høyeste organ, advokatnemnda, behandlet saken, ble jeg blankt frifunnet, sier den profilerte advokaten.

Sex på Hotel Bristol

Dagbladet har vært i kontakt med kvinnen, men hun ønsker ikke å si noe mer enn hva hun har skrevet i sin klage til Advokatforeningen. I klagen heter det:

«Jeg ble kjent med advokat NN. Han svarte på en annonse satt inn av min samboer i Dagbladet om seksuelle tjenester. Advokaten sendte et håndskrevet brev med ønske om mine tjenester. Jeg valgte advokaten framfor mange andre, da han på en grei måte beskrev sitt liv som advokat og familiefar.»

I detalj beskriver kvinnen et møte på Hotel Bristol i Oslo. Da skal advokaten angivelig ha betalt 7000 kroner for en natt med sex.

Under møtet skal advokaten ifølge kvinnen ha tilbudt seg å bytte tjenester. I stedet for å betale salær, skulle kvinnen yte seksuelle tjenester.

Flere sex-møter

Ifølge klagen til Advokatforeningen tok kvinnen kontakt med advokaten på ny i 2003. Hun hadde da problemer med en ansatt som hadde begått et underslag fra hennes frisørsalong.

-  Det ble avtalt et møte. Advokaten var i Arendal, og jeg måtte reise dit. Han gjorde det klart at dersom jeg ytte seksuelle tjenester, skulle han representere meg uten ytterligere kostnader. Jeg aksepterte tilbudet, hevder kvinnen. Advokaten skal ha bedt henne komme til Oslo, og han skal ha ordnet rom på flyhotellet på Gardermoen. I klagen skriver kvinnen:

«Advokaten ga raskt uttrykk for at jeg skulle overnatte og utføre min del av avtalen for fri juridisk bistand. Vi brukte 10 minutter på gjennomgang av bilag. De resterende 12 timene til vin og seksuelle tjenester. Jeg hadde utført min del av avtalen».

Dømt og frikjent

Hun påstår videre at hun like før jul 2004 måtte reise til Arendal igjen og at hun på ny ble utnyttet seksuelt av advokaten.

-  Jeg er utsatt for pengeutpressing. Kvinnen krevde først 300 000 kroner av meg. Hvis ikke skulle hun skandalisere meg. Jeg gikk selvfølgelig rett til politiet og anmeldte forholdet, sier advokaten til Dagbladet.

Han er mildt sagt rasende på Advokatforeningens disiplinærutvalg som konstaterte at han hadde handlet i strid med god advokatetikk.

-  Du kan lure på hva som foregår oppe i hodene på de advokatene som dømte meg. Til tross for at jeg dokumenterte at saken var under etterforskning ble jeg dømt, sier advokaten.

Først da den offentlige oppnevnte nemnda for advokater behandlet saken, ble advokaten frifunnet.

-  De konstaterte enstemmig at jeg ikke hadde handlet i strid med reglene for god advokatetikk, sier mannen.

-  For øvrig anmeldte jeg forholdet til politiet 10. juni 2005. Jeg var da ikke klar over at hun hadde sendt klagen til advokatforeningen.

Advokaten tror han vet hvem det er som forsøker å skade ham.

-  Det er ikke tilfeldig at disse påstandene nå blir kjent. En kriminell ville at jeg skulle vitne til fordel for ham, derfor prøver dette miljøet nå å skade meg, sier advokaten.

Mens kvinnen opprettholder sin versjon og hevder at hun har blitt misbrukt og forledet av advokaten på det groveste, er advokaten krystallklar på at hans samvittighet er ren.

-  Har du hatt et seksuelt forhold til kvinnen?-  Det vil jeg ikke svare på. Jeg svarer aldri på spørsmål om mitt privatliv. Saken er politianmeldt. Nå håper jeg de som forsøker å skade meg skjønner at de skremmer ikke meg, sier advokaten.

Kvinnen avviser at hun er avhørt av politiet og sier hun ikke er kjent med politianmeldelsen.

Disiplinærsystemet for advokater, les mer

ADVOKAT-SEX: På det eksklusive Hotel Bristol i Oslo skal forholdet mellom den kjente advokaten og kvinnen ha startet.