Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-kult avdekket i Italia

Italiensk politi har avdekket en sex-kult i byen Novara vest for Milano i landet. De mistenker at en 77 år gammel mann, kjent som «Legen», står bak 30 år med tortur og hjernevasking av kvinnelige tilhengere.

AVDEKKET: En rekke personer er nå mistenkt for slaveri og seksuelle overgrep, blant annet mot mindreårige. Video: Politiet Vis mer

Sex-kulten ble avdekket i en større politiaksjon søndag, bekrefter politiet på sin offisielle Facebook-side.

Politiet mener lederen bak det hele, en 77 år gammel mann kjent som «Legen», har brukt en rekke virksomheter som danseskoler, håndverksbutikker, et forlag og urter og medikamenter til å lokke til seg både kvinner i utsatte posisjoner og velstående, for deretter å rekruttere dem til kulten sin.

Han skal videre ha gjennomført en kraftig indoktrinering (hjernevasking, journ.anm.) av kvinnene ved bruk av vold og overgrep, skriver politiet.

KANYE WEST: Kledd i en skuddsikker vest holdt Kanye West sitt første valgkampmøte. Video: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- «Han» velger hvilke jenter som skal underholde ham. Vi kaller ham «Han» eller «Legen» fordi vi ikke får lov til å navngi ham, skal en av de utsatte kvinnene ha fortalt politiet, ifølge en offisiell uttalelse.

Skal ha holdt på i 30 år

Politiet antar at organisasjonen har holdt på i 30 år. Kvinnene skal ha blitt fortalt at de seksuelle overgrepene ville «tenne deres indre flamme», og at de dermed kunne «entre en magisk og hemmelig verden».

- De ble tvunget til å kutte all kontakt med omverdenen, heter det i uttalelsen fra politiet.

Kulten skal hovedsakelig ha rekruttert unge kvinner, ifølge politiet.

Mistenkt for slaveri

Politiet har etterforsket saken i to år etter tips fra et tidligere offer. I politiaksjonen søndag slo de til mot tilknyttede eiendommer i Milano og provinsen Pavia. Kultens finansiering etterforskes på tidspunktet, og politiet har foreløpig ikke uttalt hvor mange de mener er involvert i saken.

Det er heller ikke kjent hvor mange pågripelser som er foretatt.

En rekke personer er imidlertid mistenkt for slaveri og seksuelle overgrep, blant annet mot mindreårige, skriver politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!