Sex, løgn og julebord

Det er høysesong for utroskap. Nå inntar privatdetektivene julebordene - på jakt etter menn og kvinner som har et sidesprang. - Når vinen renner inn, så renner vettet ut, sier privatetterforsker Mary Reklev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kjenner til at flere etterforskningsbyrå har fått i oppdrag å avsløre utro partnere denne jula. Flere privatdetektiver bekrefter at julebord er høysesong for utroskap. Det koster deg minimum 5000 kroner å hyre en detektiv for å avsløre om partneren er utro. Kundene kommer fra alle samfunnslag, ifølge privatetterforskerne Dagbladet har snakket med. Ifølge detektivene dreier det seg først og fremst om middelaldrende kvinner og menn.

35 år med utroskap

Privatetterforsker Mary Reklev er den i Norge som kan mest om utroskap. I 35 år har hun avslørt utro menn og kvinner. - Vi ser en markant økning i disse sakene når julebordsesongen starter. Det har vi hatt i alle år, så det er ikke noe nytt. Når vinen renner inn, så renner vettet ut. Når julebordet kommer, er det lov å feste, lov til å slippe seg løs, sier Mary Reklev i Oslo Private Etterforskningsbyrå AS. Privatdetektiven understreker at dette er bare en liten del av alle sakene hun jobber med, men en viktig del av arbeidet. Reklev understreker at det er to familier og barn som blir involvert i utroskapssakene.

Kvinner like ille

Den erfarne etterforskeren avviser myten om at menn er mest utro. - Det er like mange menn som kvinner som henvender seg til oss. Kvinnene er ikke bedre enn menn når det gjelder utroskap, fortsetter Reklev. De fleste som kontakter oss, uansett kjønn, stiller som regel det samme spørsmålet: «Gjør jeg noe galt mot ektefellen min nå, siden jeg ber deg granske privatlivet?» - Da svarer jeg: Ingen får fred før de vet sannheten, sier Reklev. Reklev forteller at de fleste slår seg til ro med dette svaret og ber henne sette i gang etterforskningen. - De fleste som hyrer meg, føler en form for utrygghet i forholdet, sier Reklev.

5000 kroner

- Hvordan avslører dere utroskap på julebord? - Vi skaffer bevis. Så enkelt er det. Jeg vil selvsagt ikke fortelle om våre arbeidsmetoder, men så mye kan jeg si: Vi går ikke inn i lokalene der julebordene avholdes, svarer Reklev. Privatdetektivene bruker lang tid og omfattende spaning for å avsløre utro partnere. Som regel blir ventingen detektivens beste venn. - Mange tror jeg har en spennende jobb, men det sier seg selv at det er ganske kjedelig å sitte og spane på en dør i flere timer, sier Reklev.

Lettere å avsløre

Også i Norsk Etterforskningsbyrå bekrefter man at det er en økning i antall utroskapssaker ved juletider. - Alt vi gjør er hundre prosent konfidensielt. Jeg vurderer om personen er sterk nok til å få vite sannheten før jeg tar oppdraget. Det er like mange menn som kvinner som oppsøker oss for å finne ut om partneren er utro, sier daglig leder, som ikke ønsket navnet på trykk i avisa. Ifølge Reklev er menn langt lettere å avsløre enn kvinner: - De klarer ikke å skjule sannheten. Kvinner er sluere. De kan gjøre flere ting samtidig, konstaterer 72-åringen, som mener det bare er en håndfull firmaer som er seriøse. - Jeg mener ingen bør godta utroskap, men det er lett å forstå det, mener hun. frode.hansen@dagbladet.no ulf.andre.andersen@dagbladet.no «Menn klarer ikke å skjule sannheten. Kvinner er sluere.»MARY REKLEV privatetterforsker # ALLE ELSKER IKKE MARY: I 35 år har privatetterforsker Mary Reklev jaktet på utro menn og kvinner. # Foto: HENNING LILLEGÅRD ex, løgn og julebord # Høysesong for detektivene # Det er høysesong for utroskap. Nå inntar privatdetektivene julebordene - på jakt etter menn og kvinner som har et sidesprang. - Når vinen renner inn, så renner vettet ut, sier privatetterforsker Mary Reklev. # Av FRODE HANSEN # og ULF ANDRÉ ANDERSEN

Dagbladet kjenner til at flere etterforskningsbyrå har fått i oppdrag å avsløre utro partnere denne jula. Flere privatdetektiver bekrefter at julebord er høysesong for utroskap.

Det koster deg minimum 5000 kroner å hyre en detektiv for å avsløre om partneren er utro.

Kundene kommer fra alle samfunnslag, ifølge privatetterforskerne Dagbladet har snakket med. Ifølge detektivene dreier det seg først og fremst om middelaldrende kvinner og menn.

35 år med utroskap


Privatetterforsker Mary Reklev er den i Norge som kan mest om utroskap. I 35 år har hun avslørt utro menn og kvinner.

- Vi ser en markant økning i disse sakene når julebordsesongen starter. Det har vi hatt i alle år, så det er ikke noe nytt. Når vinen renner inn, så renner vettet ut. Når julebordet kommer, er det lov å feste, lov til å slippe seg løs, sier Mary Reklev i Oslo Private Etterforskningsbyrå AS.

Privatdetektiven understreker at dette er bare en liten del av alle sakene hun jobber med, men en viktig del av arbeidet. Reklev understreker at det er to familier og barn som blir involvert i utroskapssakene.

Kvinner like ille


Den erfarne etterforskeren avviser myten om at menn er mest utro.

- Det er like mange menn som kvinner som henvender seg til oss. Kvinnene er ikke bedre enn menn når det gjelder utroskap, fortsetter Reklev.

De fleste som kontakter oss, uansett kjønn, stiller som regel det samme spørsmålet: «Gjør jeg noe galt mot ektefellen min nå, siden jeg ber deg granske privatlivet?»

- Da svarer jeg: Ingen får fred før de vet sannheten, sier Reklev.

Reklev forteller at de fleste slår seg til ro med dette svaret og ber henne sette i gang etterforskningen.

- De fleste som hyrer meg, føler en form for utrygghet i forholdet, sier Reklev.

5000 kroner


- Hvordan avslører dere utroskap på julebord?

- Vi skaffer bevis. Så enkelt er det. Jeg vil selvsagt ikke fortelle om våre arbeidsmetoder, men så mye kan jeg si: Vi går ikke inn i lokalene der julebordene avholdes, svarer Reklev.

Privatdetektivene bruker lang tid og omfattende spaning for å avsløre utro partnere. Som regel blir ventingen detektivens beste venn.

- Mange tror jeg har en spennende jobb, men det sier seg selv at det er ganske kjedelig å sitte og spane på en dør i flere timer, sier Reklev.

Lettere å avsløre


Også i Norsk Etterforskningsbyrå bekrefter man at det er en økning i antall utroskapssaker ved juletider.

- Alt vi gjør er hundre prosent konfidensielt. Jeg vurderer om personen er sterk nok til å få vite sannheten før jeg tar oppdraget. Det er like mange menn som kvinner som oppsøker oss for å finne ut om partneren er utro, sier daglig leder, som ikke ønsket navnet på trykk i avisa.

Ifølge Reklev er menn langt lettere å avsløre enn kvinner: - De klarer ikke å skjule sannheten. Kvinner er sluere. De kan gjøre flere ting samtidig, konstaterer 72-åringen, som mener det bare er en håndfull firmaer som er seriøse.

- Jeg mener ingen bør godta utroskap, men det er lett å forstå det, mener hun.