Sex, løgn og videotape

Klokka 15.00 i dag vil millioner av mennesker se verdens mektigste mann fortelle om sitt sexliv. Det er en virkelighetens såpeopera som handler om sexleker, utroskap, sigarer, videofilmer, løgn, riksrett - og kanskje også en presidents fall. Opptakene av Bill Clintons vitneforklaring vises blant annet på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aldri før har verden sett en slik videofilm. Klokka 15.00 i dag blir svært intime detaljer fra sexlivet til den amerikanske presidenten gjort tilgjengelig for alle med tilgang til amerikansk TV eller Internett.

Allerede før Clintonfilmen er sluppet, topper den salgslista hos internettbokhandelen www.amazon.com. Nummer tre på lista er Kenneth Starrs Clintonrapport, som måtte se seg forbigått av Stephen Kings nye bok «Bag of Bones».

Fire timer

Videofilmen, som varer i fire timer, inneholder hele vitneforklaringen til presidenten og Monica Lewinsky. Beskjeder Clinton har lagt igjen på Lewinskys telefonsvarer og filer fra datamaskinen hennes skal også offentligjøres.

Noen av videobevisene blir fremdeles holdt tilbake. Det gjelder blant annet forklaringene til presidentens sekretær Betty Currie, presidentens venn Vernon Jordan og Lewinskys tidligere venninne Linda Tripp.

Sammen med videoopptakene, offentliggjøres også dokumenter på 2800 sider som avslører flere ydmykende detaljer for Clinton.

Mindre populær

De nyeste meningsmålingene viser at Clintons popularitet er synkende. En måling gjort for bladet Newsweek viser at 46 prosent av amerikanerne mener at Clinton bør gå av. For en uke siden var prosenten 39. I tillegg vil 41 prosent ha presidenten stilt for riksrett, mot 35 prosent for en uke siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer