Sex, løgn og videotape

Klokka 15.00 i dag vil millioner av mennesker se verdens mektigste mann fortelle om sitt sexliv. Det er en virkelighetens såpeopera som handler om sexleker, utroskap, sigarer, videofilmer, løgn, riksrett - og kanskje også en presidents fall. Opptakene av Bill Clintons vitneforklaring vises blant annet på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før har verden sett en slik videofilm. Klokka 15.00 i dag blir svært intime detaljer fra sexlivet til den amerikanske presidenten gjort tilgjengelig for alle med tilgang til amerikansk TV eller Internett.

Allerede før Clintonfilmen er sluppet, topper den salgslista hos internettbokhandelen www.amazon.com. Nummer tre på lista er Kenneth Starrs Clintonrapport, som måtte se seg forbigått av Stephen Kings nye bok «Bag of Bones».

Fire timer

Videofilmen, som varer i fire timer, inneholder hele vitneforklaringen til presidenten og Monica Lewinsky. Beskjeder Clinton har lagt igjen på Lewinskys telefonsvarer og filer fra datamaskinen hennes skal også offentligjøres.

Noen av videobevisene blir fremdeles holdt tilbake. Det gjelder blant annet forklaringene til presidentens sekretær Betty Currie, presidentens venn Vernon Jordan og Lewinskys tidligere venninne Linda Tripp.

Sammen med videoopptakene, offentliggjøres også dokumenter på 2800 sider som avslører flere ydmykende detaljer for Clinton.

Mindre populær

De nyeste meningsmålingene viser at Clintons popularitet er synkende. En måling gjort for bladet Newsweek viser at 46 prosent av amerikanerne mener at Clinton bør gå av. For en uke siden var prosenten 39. I tillegg vil 41 prosent ha presidenten stilt for riksrett, mot 35 prosent for en uke siden.

Demokratene på Capitol Hill er bekymret over utviklingen, og nervene til de involverte roes ikke nevneverdig når det nå vurderes en ny Kenneth Starr-undersøkelse. Starr har planer om å utvide etterforskningen av blant annet Hillary Clinton og flere av de ansatte i Det hvite hus.

President Clintons medarbeidere i Washington håper på at publiseringen av videofilmene vil føre til at amerikanerne vender Kenneth Starr og hans etterforskere ryggen.

Videofilmen legges ut klokken 15.00 og her kan du se den:

Direkte fra www.broadcast.com

Første halvtime fra www.broadcast.com

Andre halvtime fra www.broadcast.com

Tredje halvtime fra www.broadcast.com

Fjerde halvtime fra www.broadcast.com

Femte halvtime fra www.broadcast.com

Sjette halvtime fra www.broadcast.com

Syvende halvtime fra www.broadcast.com

Åttende halvtime fra www.broadcast.com

Direkte (realplayer) fra cbsnews.excite.com/media

Direkte (windows media player) fra cbsnews.excite.com/media

Direkte fra www.fednet.net

www.msnbc.com

Direkte fra news.bbc.co.uk

MEN BILL DA! Videofilmen av Bill Clintons vineforklaring vises i dag for en hel verden.