Sex med mindreårig avslørt på internett

KRISTIANSUND: En 19-åring fra Kristiansund er dømt til betinget fengsel i 60 dager for å ha hatt sex med en 14 år gammel jente fra byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen avslørte seg selv på internett, og dette ble oppdaget av jentas foreldre. Noen timer etter at det unge kjæresteparet hadde vært sammen for første gang, snakket de sammen på internett. Der kom det klart og tydelig fram at de hadde ligget sammen, skriver Adresseavisen.

Jentas foreldre oppdaget samtalen på datterens PC, og tok straks kontakt med politiet. Foreldrene tok også kontakt med gutten.

Bare noen dager senere var deres svært unge datter igjen ute på eventyr sammen med 19-åringen, og igjen avslørte foreldrene forholdet ved å lese en e-post datteren mottok fra kjæresten.

I forbindelse med politiets etterforskning ble det oppdaget av 14-åringen var smittet av kjønnssykdommen chlamydia. I retten ble det krevd 30.000 kroner i oppreisning for jenta, et krav retten avviste.

Kjæresten hennes ble imidlertid dømt til fengsel i 60 dager for utuktig omgang, og han godtok den betingede dommen på stedet.

Ifølge Adresseavisen legger herredsretten i straffeskjerpende retning vekt på at tiltalte gjennomførte samleie med 14-åringen etter at saken var politianmeldt. I formildende retning ble det vurdert at den seksuelle omgangen hadde tgangspunkt i et kjærlighetsforhold.

(NTB/Dagbladet.no)