Sex med pasienten og utpressing mot legen

- Spesiell sak på alle måter, sier politiadvokat om dobbelttiltale i Buskerud.

 TO BESKYLDNINGER - TO TILTALER:  - En spesiell sak på alle måter, sier politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen i Søndre Buskerud politidistrikt om lege- og pasientsaken som ender opp i to rettssaker. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN.
TO BESKYLDNINGER - TO TILTALER: - En spesiell sak på alle måter, sier politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen i Søndre Buskerud politidistrikt om lege- og pasientsaken som ender opp i to rettssaker. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnen beskylder legen for pasientsex og legen beskylder den kvinnelige pasienten for utpressing.

Begge må møte i tingretten for å svare for beskyldningene — da i to separate rettssaker.

- Dette er en spesiell sak på alle måter. Ingen av dem bestrider hva som har skjedd, men ingen erkjenner straffeskyld, sier politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidendes nettutgave.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 266. første ledd, og legen er tiltalt etter straffelovens paragraf 193, første ledd.

- 30.000 for ikke å sladre
Den tiltalte legen ble fastlege for den tiltalte pasienten i fjor sommer. Ifølge tiltalen skal kvinnen ha overlevert et brev til legen i desember i fjor med krav om 30.000 kroner for ikke å sladre til Helsetilsynet om at de hadde sex noen dager i forveien.

Legen svarte med å politianmelde kvinnen for utpressing. Dermed tok kvinnen kontakt med Helsetilsynet, som deretter anmeldte legen for å ha hatt sex med pasienten.
Ifølge dt.no sitter politiet med brevet som skal være beviset i tiltalen for utpressing.

- Ikke straffbart
Legens forsvarer, advokat Fredrik Neumann, bekrefter at det finnes skriftlig dokumentasjon på dette punktet.

- Men legen er dypt uenig i at det er tatt ut tiltale mot han. Han mener det ikke har skjedd noe straffbart, mener forsvareren.

Den kvinnelige pasienten er også tiltalt for å ha bedratt NAV for 133.000 kroner i ledighetspenger.

Kvinnens forsvarer Vibeke Gjone Bille ønsker ikke å kommentere saken.