- Sex-melding til Navarsete ikke alvorlig nok til å bli etterforsket

Nå renner timene ut for Sp-Vedums polititrussel.

POLITIANMELDELSE ? Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og tidligere leder Liv Signe Navarsete under debatten en debatt på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
POLITIANMELDELSE ? Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og tidligere leder Liv Signe Navarsete under debatten en debatt på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ledelsen i Senterpartiet må finne andre kanaler enn politiet til å løse den interne striden om en sex-sjikanerende melding til stortingsrepresentant og tidligere partileder Liv Signe Navarsete.

- Meldingen er ikke alvorlig nok til å bli etterforsket av politiet etter de retningslinjer Riksadvokaten har gitt til politiet. En slik melding vil ikke nå særlig høyt på Riksadvokatens prioriteringsliste til politiet, sier statsadvokat Jørn S. Maurud i Oslo statsadvokatembeter til NRK Dagsnytt onsdag ettermiddag.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum satte i helgen frist til midnatt natt til torsdag for den ansvarlige til å melde seg.

Hvis det ikke skjer, har Sp-lederen sagt at han anmelder saken til politiet. Tida er i ferd med å renne ut.

Herretur i Sverige

Navarsete fikk sex-meldingen på telefonen en natt i 2016 fra en hyttetur i Åre i Sverige, der ti menn var samlet for helgen.

Saken kom fram i offentligheten 11. april i år i Nationen, mer enn halvannet år etter at det skjedde. Senterpartiets generalsekretær Knut M. Olsen hadde i forkant sagt at det ikke var registrert noen sex-trakasseringssaker i partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer