Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-misbruk på dansk barneinstitusjon verre enn antatt

I nesten ett år har kriminalpolitiet i Gladsaxe i København hatt mistanke om at en sex-sak på en daginstitusjon var enda alvorligere enn det som var avdekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jyllands-Posten skriver i dag at politiet i all hemmelighet har fortsatt å etterforske saken fra Vadstrupgård daginstitusjon.

Politiets mistanke går ut på at en assistent som ble dømt i saken, ikke var alene om å misbruke barna.

Flere barn skal i videoavhør ha forklart politiet at de ble misbrukt av flere menn og kvinner uten tilknytning til institusjonen, mens de var på utflukter.

Ifølge avhørene av barna skal overgrepene ha skjedd både i private leiligheter i Gladsaxe og på hotellrom i Lyngby. Barna har fortalt politiet at de ble videofilmet og fotografert under mishandlingen. Ifølge barna dreier det seg om brutale overgrep, blant annet fullbyrdet samleie.

Lederen av kriminalpolitiet i Gladsaxe, kriminalinspektør Palle Sanvig, vil ikke kommentere saken. Etterforskningen er nettopp avsluttet og saken er sendt over til statsadvokaten

Vadstrupgård-saken har til nå handlet om en overgriper. Mannen var assistent ved institusjonen og ble i mai dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha misbrukt 20 barn. Den dømte har hele tiden nektet seg skyldig.

I Danmark arbeider politiet også med en annen stygg sex-sak, og flere aviser har spekulert på om tiltalte i denne saken, en 38 år gammel hivsmittet kampsport-trener, også var innblandet i saken fra Vadstrupgård. Dette blir imidlertid avvist av politiet.

(NTB-RB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling