- Sex-misbrukt av mor, stefar og onkel

NAMSOS (Dagbladet): Den i dag 16 år gamle jenta skal ha blitt sexmisbrukt på det groveste fra hun var 12 til hun var 15 år gammel. På tiltalebenken sitter hennes egen mor, stefar og onkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Som regel snudde jeg ryggen til når mannen min hadde seksuell omgang med sin stedatter. Innimellom snudde jeg meg for å se om de var ferdige, har jentas mor forklart til politiet.
De tre tiltalte nektet straffskyld da familietragedien ble rullet opp bak lukkede dører i Namdal herredsrett i går.

Ifølge tiltalen skal den 51 år gamle stefaren ha hatt en rekke samleier med sin stedatter i familiens eget hjem i ei lita bygd i Trøndelag.

Stefarens 54-årige bror er også tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på sin niese, ved å ha samleie med henne ved en eller flere anledninger.

Mors forklaring

Jentas 38 år gamle mor er tiltalt for å ha medvirket til et seksuelt overgrep mot datteren.


Jentas mor har i politiforklaringene fortalt at hennes mann hadde en rekke samleier med stedatteren i dobbeltsenga, og at det på det verste skjedde så å si hver helg.

I retten benektet hun å ha sett noen av overgrepene direkte, men sa hun fikk mistanke da hun flere ganger hadde sett mannen ligge oppå jenta og gjøre samleieliknende bevegelser.

De tiltalte brødrene har i politiavhør erkjent straff-skyld for forholdene som er nevnt i tiltalen, men tilståelsene er seinere trukket tilbake.

Husket lite

I retten i går husket de svært lite av hva de har forklart til politiet, og hva som konkret har skjedd i forhold til jenta. Stefaren hevdet at han var i sjokktilstand, og at ordene ble lagt i munnen på ham da han forklarte seg for politiet.

- Det er bare et punkt i tiltalen jeg er usikker på om kan være riktig, fordi jeg var beruset, sa han.
Episoden fant sted 26. april i fjor, da 51-åringen ifølge tiltalen skal ha hatt samleie med stedatteren på soverommet. I går husket han ingenting av det som skjedde, bortsett fra at han ble vekket da Lotto-trekningen begynte.

Onkelen forklarte sin tidligere tilståelse med at han gikk på medisiner på tidspunktet for politiavhørene. I går erkjente han bare at én episode «var litt over streken».