Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sex-misbrukt av Viggo

ARENDAL (Dagbladet): - Han følte han hadde skyld i det som skjedde med jentene. At hvis han hadde sagt fra før, hadde det kanskje ikke skjedd, sier moren til en gutt som skal ha blitt sexmisbrukt av Viggo Kristiansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går vitnet moren til den nå 12 år gamle gutten i Agder lagmannsrett. Flere av jurymedlemmene satt med tårer i øynene da hun forklarte om hvordan sønnen skal ha blitt misbrukt på det groveste av Viggo Kristiansen da gutten var fem- seks år gammel.

Da hun ble spurt om hvilke følelser hun selv hadde for Kristiansen etter alt som har skjedd, så hun bort på ham mens tårene rant.

- Jeg hater ham veldig. Han har gjort oss så mye ondt, sa hun med stille stemme.

Et par meter unna satt Kristiansen med blikket i bordet. Ikke før guttens mor ba om en pause, så han opp - og gliste da han ble geleidet forbi henne mellom to politimenn.

Lokket med

Viggo Kristiansen er tiltalt for å ha hatt utuktig omgang likestilt med samleie med den da fem- seks år gamle gutten.

Han har hele tida nektet for overgrepene, og har heller ikke villet forklare seg om det gutten forteller. I byretten i Kristiansand begynte Kristiansen å gråte da han ble bedt om å forklare seg om overgrep mot en annen jente fra Kristiansand. I går viste han ingen følelser.

I to dommeravhør har guttungen forklart hvordan han to ganger ble lokket opp på rommet til Viggo med akebrett, lekebiler og godterier. Han skal også ha blitt misbrukt en gang utendørs.

- Jeg var redd. Viggo sa etterpå: «Ikke si det til noen, for da dreper jeg deg», sa gutten i avhørene.

Fryktet for livet

Kristiansen skal også ha truet med å ta livet av moren. TV-bildene av gutten vakte sterke følelser hos alle i rettssalen i går. I ettertid har både mor og sønn hatt store problemer med å takle hverdagen.

Først etter at Kristiansen ble pågrepet for drapene i september 2000, fortalte gutten hva som skal ha skjedd fem- seks år tidligere.

- Jeg følte at det var en stein i hjertet mitt som ikke kom ut. Jeg torde ikke fortelle det, jeg var redd for å bli drept, sa gutten.

I over et år slet han med hyppig oppkast, uten at noen skjønte hvorfor. Først da han fortalte hva som hadde skjedd på rommet til Viggo Kristiansen, skjønte moren hva som var galt med sønnen. Da rettssaken kom opp i Kristiansand i fjor vår, fikk han en ny reaksjon.

- Han tegnet en tegning av Viggo Kristiansen som hang utenfor Tinghuset, så sto folk og kastet steiner på ham, forklarte guttens mamma i går.

RYDDER: Kristiansand Parkvesen er satt i sving for å rydde bort trær og vegetasjon i Baneheia. - Vi gjør vårt for å fjerne uhyggen som ligger over Baneheia etter drapene, sier fagarbeider Bjørn Sandvik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!