Sex-misbrukt ble ikke trodd

STAVANGER (Dagbladet): Gjennom oppveksten ble den nå 25 år gamle karmøykvinnen seksuelt misbrukt av flere søsken og andre fra bygda. - Politi og sosialkurator gjorde ikke noe. Foreldrene mine la skylda på meg, sier kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne uka ble to av overgriperne dømt i Sunnhordland herredsrett. Den ene av dem var hennes 33 år gamle bror. Han fikk to års fengsel, og må betale 75 000 kroner i oppreisning for overgrepene.

I dommen slo retten slo fast at eldstebroren misbrukte henne jevnlig, fra hun var elleve år gammel til hun som voksen rømte hjemmefra.

Opprinnelig var sju personer siktet i saken. To brødre, en søster, en onkel og tre andre fra bygda. Fem av sakene ble henlagt fordi de var foreldede.

- Jeg fikk skylda

Misbruket av jenta startet med at tre i søskenflokken lekte doktor-leken. Da var jenta om lag ni år gammel.

- Det gjorde ikke så mye at de andre sakene ble henlagt. Nå vet alle hva som har skjedd, og det er ikke min feil lenger. For det er meg foreldrene mine alltid har skyldt på, sier den 25 år gamle kvinnen til Haugesunds Avis.

Hun forteller at det var få i hjembygda som visste hva som skjedde.

Fikk ikke hjelp

- Jeg fortalte det til en som jeg var sammen med som 14-åring. Han meldte ifra til politiet, uten at de gjorde noe. Jeg var også i kontakt med en sosialkurator. Heller ikke hun gjorde noe for å hjelpe meg. Da jeg politianmeldte søsknene mine, ville min far betale meg 10 000 kroner for at jeg skulle trekke anmeldelsene, sier kvinnen til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer