Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sex-misbrukt er i familie med presten

Og misbruket av den mindreårige jenta skal ha skjedd for flere år tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Presten fra Glåmdal-distriktet, som i går ble varetektsfengslet for tre uker, er siktet for overgrep som ligger flere år tilbake i tid.

- Hun er en voksen kvinne i dag, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiadvokaten forteller at forholdet som etterforskes ligger mindre enn ti år tilbake i tid.

Ifølge lokalavisen Glåmdalen har kvinnen familiære bånd til presten, men hun er ikke hans datter.

Presten er siktet etter straffelovens paragraf 195, 1.ledd, som omhandler seksuelle overgrep mot barn under 14 år. Saken ble politianmeldt i midten av oktober og det var fornærmede selv som leverte anmeldelsen til et annet politidistrikt enn Hedmark.

- Siden det straffbare forholdet skal ha skjedd i vårt distrikt fikk vi anmeldelsen fra politidistriktet som kvinnen bor i, sier Dahl.

Hun forteller at i tiden fremover er det en rekke vitner som skal avhøres i saken, og at presten sitter fengslet med brev- og besøkskontroll av frykt for bevisforspillelse.

- Erkjenner ikke straffeskyld

Avisen Glåmdalen meldt i går at presten ble arrestert på jobb tirsdag etter at flere Kripos-etterforskere hadde kommet til distriktet mandag.

Kripos ble tilkalt for å hjelpe det lokale politiet med avhør. Prestens advokat Sigmund Øien sier til Dagbladet.no at hans klient har vært i avhør hos politiet én gang.

- Han erkjenner ikke straffeskyld, sier advokaten, som ikke ønsker å gå inn på detaljer i saken i tråd med den avtalen som er inngått med politiet.

- Jeg skal ha en drøftelse og gjennomgang av siktelsen med min klient mandag, sier prestens forsvarer.

Biskopen visste

Tidligere dag meldte Dagbladet.no at den avgåtte biskopen Sevat Lappegard allerede på sensommeren var informert om overgrepspåstandene.

Den daværende biskopen ga den siktede permisjon.

Hele Norges coronakart