Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sex-misbrukte sju kvinnelige pasienter

TRONDHEIM (Dagbladet): Den 52 år gamle legen ble i går siktet for overgrep mot nok en pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet utelukker ikke at denne meget alvorlige sex-saken kan ha et enda større omfang. Politiadjutant Anette Vangsnes ved Nordmøre politidistrikt, som leder etterforskingen, sier at siktelsen i går ble utvidet til å gjelde ytterligere ett tilfelle av sex-overgrep.

- Denne siktelsen ble reist på bakgrunn av et avhør i går. Ut fra de opplysningene som framkom, mener vi at dette er utuktig omgang, sier politiadjutanten.

Dette betyr at 52-åringen nå er siktet for utuktig adferd mot fire tidligere kvinnelige pasienter, to tilfeller av utuktig omgang mot to eks-pasienter og et tilfelle av forsøk på voldtekt mot ytterligere en pasient.

Politiadjutant Vangsnes opplyser at siktelsen, som ble reist i går ettermiddag, relaterer seg til et forhold som skal ha skjedd i oktober i fjor.

De sju påståtte overgrepene skal ha skjedd fra høsten 1996 fram til i fjor høst, alle i Kristiansund. Det skal ikke være øyenvitner til de påståtte hendelsene, fordi kvinnene forteller at de alltid var alene da de ble utsatt for tilnærmelser.

- Det har foreløpig ikke vært aktuelt å be om innsyn i legens journaler, sier politiadjutanten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!