Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-misbrukte Stephanies familie vil flykte fra landet

Frykter politi og rettsvesen vil tabbe seg ut på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først brukte tysk politi altfor lang tid på å finne den da 13 år gamle kidnappede Stephanie Rudolph.

Hadde det ikke vært for at Stephanie klarte å etterlate små håndskrevne lapper når hun fikk gå lufteturer på natta, er det langt i fra sikkert at kidnappingssaken ville blitt løst etter 36 marerittaktige døgn.

Da rettssaken mot den 36 år gamle seksualforbryteren Mario Mederake startet mandag i forrige uke havnet politiet på nytt i et uheldig søkelys. I påvente av rettssakens andre dag, klarte Mederake å stikke av og forskanse seg på toppen av en fireetasjers høy fengselsbygning.

Kom med krav

Med tv-kameraene rettet mot seg, holdt seksualforbryteren forhandlinger med tysk politi i et 20 timer langt nervedrama. Blant annet krevde Mederake å få treffe Stephanie, som han holdt fanget og seksuelt misbrukte i 36 døgn. Han krevde også at videoopptakene han gjorde av overgrepene mot den da 13 år gamle jenta ikke skulle vises i rettssalen.

Da dramaet og flukten var over forrige torsdag, prøvde politiet å gi inntrykk av at utfallet var en seier for dem.

- Vurderingen om å ta tiden til bruk, viste seg å være rett, sa talsmann for politiet Thomas Herbst.

Stephanie og hennes familie har nå fått nok, og ser på muligheten for å emigrere fra Tyskland, melder den tyske avisen Die Welt.

Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix Vis mer

Utflytting siste vei

Familiens bistandsadvokat Thomas Kämmer sier til magasinet Der Spiegel at familien vurderer utflytting som en siste utvei dersom utfallet av rettssaken mot Mederake ikke blir slik de ønsker.

- En utflytting vil for Stephanie og hennes familie være den siste utveien, sier familiens advokat til Der Spiegel.

Allerede før rettssaken kom opp, hadde Stephanies familie signalisert at de ønsket å søke erstatning fordi politiet ikke klarte å finne jenta tidligere. Da kidnappingssaken ble løst viste det seg at jenta hadde blitt holdt i nærheten av der hun bodde av Mederake, som allerede hadde en dom på tre år og fire måneder på seg for å ha misbrukt et barn.

Mederake var imidlertid blitt løslatt etter å ha sonet to-tredjedeler av straffen. Nå frykter Stephanies familie at det tyske rettssystemet ikke vil klare å hamle opp med seksualforbryteren.

- Den angst som barnet og familien har for overgriperen er tydelig ikke blitt tatt på alvor, sier advokaten, som understreker at Stephanies eneste ønske er at han «aldri slipper ut».

Det er ikke kjent hvor familien ønsker å emigrere, men ifølge tysk presse er det søkt om oppholdspapirer i to land.

IQ på 138

image: Sex-misbrukte Stephanies familie vil flykte fra landet

Bare få dager etter den spektakulære flukten ble Mederake funnet liggende i senga mens han hyperventilerte og hadde store røde merker på hodet.

Legen som ble tilkalt ga Mederake verken diagnose eller medisin. Trolig var det snakk om simulering av et sykdomsanfall i et forsøk på å påvirke rettssprosessen mot ham.

Ifølge magasinet Focus har en personlighetstest av Mederake avdekket at han har en intelligens på 138. Hans forsvarer Andreas Boine karakteriserer sin klient som intelligent og følsom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!