Sex-misbrukte syk guttunge

Guttungen var hjemme fra skolen fordi han var syk. Sengeliggende med feber fikk han besøk av treneren, som kledde av ham og misbrukte ham seksuelt. Det bekreftet tiltalte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): I går startet rettssaken mot den 62 år gamle bonden og idrettslederen fra et lite øysamfunn i Rogaland. Den tegner til å bli en av de større pedofilisakene i norgeshistorien.

De sju fornærmede hevder å ha blitt forgrepet seksuelt til sammen over 250 ganger. Det skal ha skjedd i tidsrommet 1992 til i fjor. Alle var omkring 13 år da overgrepene begynte.

-  Det er utrolig vondt å vite hva en har stelt i stand. Jeg tar selvfølgelig totalt ansvar for alt, sa tiltalte i vitneboksen.

Svar på mysteriet

Der begynte han å gi noen svar på mysteriet: Hvordan er det mulig for et menneske å forgripe seg på flere unggutter i en årrekke, i et lite og tilsynelatende trygt samfunn - uten å bli oppdaget? For det første nærmet han seg ungguttene på mange arenaer, hvor han naturlig fikk dem på tomannshånd. I idrettslaget han selv bygde opp fra begynnelsen av 60-tallet, hvor han var trener og primus motor. På gårdsbruket hans, hvor idrettsungdommen gikk inn og ut, og gjerne også jobbet litt. I skog og mark og i utleiehytta på eiendommen. Overgrepene skjedde også på et sted han holdt sauer, og fikk hjelp, og på skolen: i gymsalen, dusjen, materialboden. Eller vilkårlige steder, som i bilen. Han lærte opp ungdom i traktorkjøring, også i den sammenheng forgrep han seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer