«Sex, nasjonalisme, sprit og sprut»

Søker du på disse ordene i norske søkemotorer får du opp den samme siden: Fremskrittspartiets Ungdoms offisielle hjemmeside. - Litt flaut, innrømmer nettstedets redaktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøv Kvasir, Yahoo, Fast, eller Start Søk. Samtlige av de store norske søkemotorene gir deg Fremskrittspartiets Ungdom.

- Det er litt flaut, innrømmer nettstedets redaktør Tor Espen Simonsen.

Ordene lå gjemt i en spesiell kode på siden. Disse kodene brukes ofte av webdesignere for å tiltrekke seg surfere som søker på bestemte ord og fraser på søkesider.

FpU's webdesigner, en sambygding av redaktøren, la like så godt inn både «nasjonalisme», «sex», «sprit» og «sprut», tydeligvis i håp om å tiltrekke seg søkende surfere som var interessert i nettopp disse temaene.

- Meningen fra hans side var å legge inn en hel masse ord relatert til politikk, for eksempel forskjellige ideologier. Men det ble litt feil spennvidde. Det ble ikke helt riktig, sier Simonsen til Dagbladet.no.

Ordene er nå fjernet fra FpU's nettsted, som nå nøyer seg med «Leve liberalisme» i de skjulte søkekodene. men siden søkemotorer alltid ligger litt etter når det gjelder oppdateringer av nye nettsider, vil sex, sprit og sprut-interesserte nettsøkere fortsatt bli henvist til FPus hjemmesider i noen uker til.

- Det hele er veldig beklagelig, sier Simonsen, som nå regner saken som ute av verden.