Sex-offeret er nedfor

Den svenske ungjenta som ble sex-misbrukt mens hun lå full på et hotellrom på Kypros, har felt mange tårer den siste uka, forteller mora. 16-åringen befinner seg nå på et ukjent sted i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun er psykisk nedfor og får behandling av en psykolog. I går ble to norske 18-åringer idømt en bot på 12 000 kroner for utukt mot jenta. Skulle offeret bli tilkjent erstatning i en svensk sivilrettssak, må også nordmennene regne med å måtte betale erstatning, skriver Aftonbladet.

- For lett

Mora til en av de andre jentene i reisefølget til den misbrukte 16-åringen, synes retten tok for lett på overgrepet.

- De har gjort noe jævlig dumt og burde fått en straff som kjentes, sier hun til svenske Aftonbladet.

Den ene av jentas venninner oppdaget overgrepet mens det skjedde. Venninnegjengen er sterkt preget av episoden og orker ikke å snakke om det.

Ute av kontroll

For en drøy uke siden gikk voldtektsalarmen på ferieøya. Fem gutter, tre norske og to svenske, ble raskt pågrepet. Ifølge politiet var tenåringene ennå fulle da politimennene arresterte dem klokka 10 fredag den 13. august. Noen hadde også filmet det som foregikk. Filmen ble beslaglagt, og det ble raskt klart at ingen av nordmennene var involvert i voldtekt.

Tilsto

Den ene av de tre norske 18-åringene ble sluppet fri uten vilkår og kunne reise hjem på torsdag. Han var lettet , men grudde seg til å komme hjem og forklare seg til familie og venner.

De to andre møtte i retten i går. Da hadde de allerede innrømmmet å ha tuklet med jenta mens hun var så full at hun knapt skjønte hva som foregikk. Tilståelsen, samt guttenes gode ry og lave alder, ble avjørende for den kypriotiske retten. Straffen ble kun en bot.

Erstatning

Jenta fikk aldri fortelle om det hun opplevde og følgende av det.

- Straffen burde vært fengsel eller ungdomsanstalt, mener jentas mor.

16-åringen ble ikke tilkjent erstatning. Men hvis hun velger å gå til sivilsak i Sverige, og vinner, kan de norske tenåringene også bli tvunget til å betale henne erstatning. Norge og Sverige har begge skrevet under den såkalte Luganokonvensjonen, slik at en erstatningsdom i Sverige også kan gjelde i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer