Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex og kaos

Er Hillary for sexy til å bli president i USA?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET ER FOX NEWS i USA som igjen langer ut mot Hillary Clinton. Hva spør reportere filmstjerner om når de går opp den røde løperen på en filmpremiere? Jo, hva de mener om Hillary. Og det er interessant nok i en supermakt som aldri har hatt en kvinne i presidentstolen. Men hva får de ut av det? At den tidligere førstedamen og nåværende senatoren er for sexy til å bli president. USA tåler ikke et minimum kvinnelig sex-appeal i Det hvite hus, mener Sharon Stone som var filmstjernen på løperen denne gangen. «Hillary må vente til hun ser ut som Golda Meir, eller bruke ventetida som visepresident», sier Stone som skal ha en IQ over 150. Det har åpenbart ikke reporteren fra Fox.

SHARON STONE ler sikkert hele veien hjem fra filmpremieren hvor hun selv kaster klærne i en alder av 48 år. Og det skal visstnok være en grensesprengende nyhet i seg selv. Men Fox fikk akkurat den dosen Hillary-hets tv-kanalen trengte for å drite ut dama de mest konservative republikanerne ikke kan fordra. Førstedamen som ble bedratt for åpen scene i Det hvite hus skal igjen ydmykes og latterliggjøres. Hillary for heit for Det hvite hus! Førstedama, som gang på gang er blitt bedratt for åpen scene og som er blitt hos bedrageren Bill, er det få som skjønner noe av. La alle amerikanere få en god latter. Le Hillary ut av politikken.

TV-KANALEN klarer nok ikke hindre Hillary i å bli gjenvalgt som senator i høst, men om to år står presidentslaget. Og om Hillary fremdeles befinner seg i skapet, er det ingen som tviler på at hun planlegger en presidentkampanje der inne. Latterliggjøring av hennes sex-appeal tar nok ikke altfor mye energi fra henne. Hillary er vant til det meste.

DEMOKRATENE i USA har dessverre større problemer. Liberale kommentatorer i de store amerikanske avisene frykter at republikanernes motpart delvis har gått i oppløsning. Ikke kan de enes om politikken og ikke har de en klar presidentkandidat til 2008, ifølge The New Yorker. «Hva står vi for? Aner ikke. Hva er vår plattform. Ha\'kke peiling», sang en spøkefugl på en årlig middag for den politiske og journalistiske elite i Washington for ei drøy uke siden. I ei tid da president George W. Bush ikke har så mye annet enn nederlag å vise surrer demokratene fremdeles rundt i tåkeheimen. Ja og nei til alt tenner ikke velgerne.

MEN SHARON Stone hadde nok et helt annet poeng hvis jeg får tolke like fritt som Fox. Sexfiksering i samfunnet generelt og kvinnefobien i amerikansk topppolitikk er fascinerende stivnet og gammeldags.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling