Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-overgrep mot språk-elever

Barn som sendes på populære sommerskoler for å lære språk er som en magnet på pedofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gikk politiet i England ut med følgende advarsel:

«Pass på at barna ikke kommer i hendene på kikkere og misbrukere! »

- Vi har registrert et skremmende antall overgrep, sier kriminalbetjent Kaye Jones ved barnebeskyttelsesgruppa ved Avon og Somerset politidistrikt utenfor Bristol.

Den britiske politirapporten tar for seg både sommerskolene og elevutveksling mellom forskjellige skoler fra ulike land.

I undersøkelsen har politiet registrert 550 kriminelle forhold. Ca. ti prosent av disse gjaldt seksuelle overgrep.

- I svært få tilfeller har det skjedd voldtekt, men i flere av sakene rapporteres det om unge mennesker som har funnet en naken mann i senga si, sier Kaye Jones til Dagbladet.

Krever forskrifter

Nå krever britisk politi at EU lager forskrifter for vertsfamiliene.

I dag finnes ingen slike forskrifter.

I tillegg ber politiet foreldre sjekke alle forhold før de sender ungdommer fra seg på språkreise.

- Noen vertsfamilier har plassert tre barn i en seng. I flere tilfeller har de unge blitt ufrivillige vitner til fyll og familievold. Vi vet også om flere tilfeller av følelsesmessig misbruk, sier detektiv Jones.

- Foreldre bør oppsøke selskapet som arrangerer språkreisene, kreve kontakttelefonnummer og be om referanser på vertsfamilien. Still spørsmål, sier Kaye Jones.

Hun legger imidlertid til at foreldrene også må kreve noe av sine egne barn før de sender dem alene til utlandet.

- Barna bør vite hva som er rett og galt. De bør ha alle nødvendige telefonnummer med seg og må kunne orientere seg i fremmede byer, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling