- Sex-overgrep var utroskap

KRISTIANSAND (Dagbladet): Offisersfruen (30) hevdet at en kollega av hennes mann forsøkte å voldta henne under en grillfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten mener det var ordinær utroskap.

I går satt kvinnen gråtende på tiltalebenken og forsvarte seg mot anklagene om falsk anmeldelse. Blir hun funnet skyldig, risikerer hun minst seks måneders fengsel.

Følte seg motarbeidet

I retten sa kvinnen at hun endret forklaring og trakk anmeldelsen mot den unge offiseren tilbake fordi hun følte at bygdas mannlige lensmannsbetjenter motarbeidet henne.

En lensmannsbetjent skal ha sagt at hun ikke hadde noen ting å tape på å la være å anmelde mannen fordi hun var hjemmeværende med to barn.

- Videre fikk jeg høre at voldtektsanklagen kunne bety kroken på døra for offiserens militære karriere, sa kvinnen.

Komplimenter

Den angivelig forurettede offiseren hevdet at kvinnen i lang tid hadde lagt seg etter ham - og at hun hadde gitt ham komplimenter for en flott og sexy kropp.

Da lensmannen kom for å arrestere ham for det angivelige voldtektsforsøket, var offiseren daghavende befal med ansvar for militærleiren. Etter et avhør til langt på natt ble han løslatt.

Offiserene og deres kvinner samlet seg til fest i en garasje i det militære boligområdet lørdag 21. juni i fjor. I anmeldelsen hevder kvinnen at hun nær hadde blitt voldtatt av 28-åringen. Offiseren derimot hevdet kvinnen helt frivillig hadde utendørs sex med ham. Dette skjedde like før hennes ektemann skulle komme hjem etter åtte måneders FN-tjeneste.

Begge venter barn

Kvinnen hevder at den unge offiseren helt sikkert ville voldtatt henne dersom ikke en offiserskollega hadde dukket opp. Da sprang offiseren i bar overkropp hjem til sin forlovede.

Med til historien hører at både offisersfruen og forloveden til den 28-årige offiseren om kort tid venter barn med sine rettmessige partnere.