Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-overgriperen presenterte Jaycee som sin datter «Allissa»

- Den høflige, unge blondinen møtte kunder i døra.

KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet som elleveåring og levde 18 år i fangenskap. I perioder bodde hun og de to døtrene hun fikk med overgriperen Phillip Garrido (58) i et telt på Garridos eiendom. Foto: SCANPIX/EPA
KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet som elleveåring og levde 18 år i fangenskap. I perioder bodde hun og de to døtrene hun fikk med overgriperen Phillip Garrido (58) i et telt på Garridos eiendom. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Ekteparet Phillip og Nancy Garrido er siktet for kidnapping, overgrep og voldtekt på den da elleve år gamle Jaycee Lee Dugard som ble kidnappet utenfor sin families hus i Salt Lake Tahoe i 1991.

For om lag et år siden besøkte Ben Daughdrill hjemmet til Phillip Garrido i California i forbindelse med en trykkerijobb han hadde betalt Garrido for å gjøre.

I døra ble han møtt av en høflig ung kvinne med blondt hår. Phillip Garrido sa det var hans datter Allissa, skriver New York Times.

- Hun var designeren, hun sto for det kunstneriske, forteller Daughdrill.

I virkeligheten var kvinnen den kidnappede Jaycee Dugard, opplyser amerikanske myndigheter.

- Skyldfølelse fordi hun ikke rømte
Ben Daughdrill sier til New York Times at han jevnlig hadde e-postkorrespondanse med den unge kvinnen Garrido kalte Allissa. Han snakket også med henne på telefonen, uten at hun noen gang nevnte sin egentlige identitet eller det hemmelige livet med Phillip Garrido.

Hennes tilsynelatende normale omgang med kunder i Garridos trykkerivirksomhet var en av flere oppsiktsvekkende opplysninger som i går ble gjort kjent fra Jaycees 18 år i fangenskap.

Ifølge stefaren Carl Probyn har Jaycee fortalt mora Terry Probyn at løslatelsen har satt følelsene hennes i sving.

- Jaycee har uttrykt anger og skyldfølelse overfor sin mor fordi hun ikke rømte. Hun føler skyld fordi hun knyttet seg til denne fyren på den måten hun gjorde. Han hadde henne i 18 år. Vi hadde henne i 11, sier Carl Probyn.

Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at ekteparet Phillip og Nancy Garrido erklærte seg uskyldig på alle 29 tiltalepunkter i El Dorados høyesterett i natt norsk tid.

Sjekkes mot gamle drap
De to er siktet for kidnapping, overgrep og voldtekt på den da elleve år gamle Jaycee Lee Dugard som ble kidnappet utenfor sin families hus i Salt Lake Tahoe i 1991. Under de 18 årene i fangenskap fikk Jaycee to barn med Garrido.

Paret holdes fengslet uten mulighet for kausjon, og sa ikke et eneste ord under den 25 minutter lange rettshøringen.

Etterforskere undersøker nå flere drap på 90-tallet etter at de gjennomsøkte Phillip og Nancy Garridos hjem i Antioch i California i forbindelse med arrestasjonen av ekteparet.

På 90-tallet ble flere prostituerte kvinner funnet drept på en industritomt i nærheten av der Phillip Garrido jobbet på den tiden, og det er det som har utløst etterforskningen. Det eksakte antallet lik som ble funnet er uklart.

Phillip Garrido er registrert sexovergriper, og ifølge AP var dette noe naboene visste godt om. Barna i gata kalte han for «Creepy Phil» - altså «Ekle-Phil» - og holdt seg på avstand fra ham.

Har kidnappet før
På 70-tallet ble Garrido tatt for å ha kidnappet en 25 år gammel kvinne på en parkeringsplass i Salt Lake Tahoe - den samme byen Jaycee bodde i da hun ble kidnappet.

Garrido skal ha tatt håndjern på den 25 år gamle kvinnen, bundet henne og voldtatt henne i et varehus i Reno, som etterforskere fra saken kalte et «sexpalass» fylt med sex-leketøy, sex-magasiner, sex-videoer, store scenelys, vin og en seng.

Han sonet rundt 10 år i fengsel, av en opprinnelig 50 år lang føderal dom for kidnapping, og mindre enn ett år av fire livstidsdommer fra Nevada for seksuelt overfall. Han ble løslatt på prøve i 1988. I 1993 måtte han tilbake i fengsel for å ha brutt reglene for prøveløslatning, men ble løslatt samme år.

- IKKE SKYLDIG: Phillip Garrido nekter straffskyld. Foto: REUTERS/Kevin Bartram
- IKKE SKYLDIG: Phillip Garrido nekter straffskyld. Foto: REUTERS/Kevin Bartram Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media