Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex Pistols gjenoppstår

Kommer til Roskilde-festivalen LONDON (Dagbladet): Pønkegruppa Sex Pistols gjenoppstår. Gruppa, som gikk i oppløsning i 1978, forsøker seg igjen fordi de trenger penger. Til sommeren blir det turné med konsert blant annet på Roskilde-festivalen i Danmark. Men gruppa har ingen planer om å komme til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De gjenlevende medlemmene av gruppa presenterte seg i 100 Club i Oxford Street i London i går. De har ikke forandret seg mye, de er like ville og anarkistiske som på midten av 1970-tallet.

Men de er blitt eldre, og det kan de ikke skjule.

- Alderen har modnet oss. Jeg har fått mage, men jeg bryr meg ikke om utseendet. Vi har aldri vært en gruppe for tenåringsjenter, sier Johnny Rotten, som fortsatt har hår som står til alle kanter.

Før var det rødt, nå er det blitt blondt.

Og selvtilliten er på topp.

- Det eneste stoffet jeg går på er mitt ego, og jeg har mer enn nok av det til å klare meg, svarer Johnny Rotten på spørsmål om hva han nå går på.

Banning

De fleste spørsmålene blir for øvrig besvart med banning - «fuck» og «arshole» brukes i annenhver setning.

- Hater dere hverandre fortsatt?

- Ja, men vi har et felles mål, nemlig å få tak i pengene deres.

- Hva står dere for? vil en journalist vite.

- Penger, ditt «arshole», brøler Johnny Rotten tilbake.

Ikke nye sanger

Sex Pistols gikk i oppløsning i 1978. Året etter drepte Sid Vicious sin venninne og tok deretter sitt eget liv i New York. De som nå er igjen i gruppa er Glen Madlock, Steve Jones, Paul Cook og John Lydon, bedre kjent som Johnny Rotten.

- Vi kommer ikke til å lage mange nye sanger, og denne gangen skal vi ikke bli lurt av korrupte agenter, roper Johnny Rotten, mens han lener seg fram og stirrer journalisten inn i øynene. Han sikter til agenten Malcolm McLaren, som tok gruppas inntekter på 1970-tallet. I 1994 ble han dømt til å betale tilbake en del av pengene.

Turné og plate

Sommerens turné starter 21. juni i Finland. Deretter spiller de i Finsbury Park i London 23. juni, 26. juni er de i Stockholm og deretter skal de til Roskilde-festivalen i Danmark, som arrangeres 27.-30.juni. Men noe norgesbesøk er altså ikke planlagt i turneen, som etter Roskildefestivalen går til Tyskland, Sveits, Frankrike og tilbake til Storbritannia, hvor de spiller i Glasgow den 16. juli. Etter europarunden går turen til USA.

En av de første konsertene skal tas opp og siden gis ut på plate. Men først gir Sex Pistols ut albumet «Live in Winterland», som består av gamle melodier som for eksempel «God Save the Queen».

Og så blir Johnny Rotten spurt om han har noen sympati med de kongelige.

- Jeg kunne tenke meg å lage en konsert for Diana. Madame Diana trenger sikkert penger, lyder svaret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media