Sex Pistols-gründer satser på karaoke

STOCKHOLM (Dagbladet): - Karaokekulturen kommer til å blomstre opp i hele verden, hevder anarkisten og musikkideologen Malcolm McLaren. Nå skal mannen som skapte pønkbandet Sex Pistols, gi ut karaokeplate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til å framføre musikken har Malcolm McLaren skaffet til veie fem vakre kinesiske jenter. Eller «kong-fu spice girls» som han selv velger å kalle dem.

- Det finnes et enkelt ord for framtidas musikkform - karaoke. Det er den ultimate «gjør det selv»-musikken, som kombinerer alle genrer, fra pop via pønk til hipphopp og tekno, sier Malcolm McLaren.

- Poenget er at du kan gjøre alt på en gang. Du kan være Beatles, Santana eller Chemical Brothers. Når folk bruker betegnelser som post-grønsj møter acid-jazz, er det egentlig karaoke de snakker om.

Malcolm McLaren er mannen som sto bak det legendariske pønkbandet Sex Pistols og blir ofte kalt pønkens bestefar. I januar fylte han femti år, og har i løpet av sin karriere vært innblandet i utallige prosjekter.

Den ultimate karaoken

Han har skapt band som Bow Wow Wow og New York Dolls, han har drevet klesbutikk sammen med designeren Vivienne Westwood og selv utgitt både breakdance-, rock- og operaplater. Til høsten skal han gi ut et karaokealbum under tittelen «It's a karaokeworld».

- Jeg skal koke sammen popmusikk fra de siste 40 årene og gi ut den ultimate karaokeplata. Akkurat som verdens beste samleie, inneholder den alt du trenger. Ja, det blir den eneste utgivelsen du trenger å kjøpe, her er alt samlet, sier McLaren ubeskjedent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer