Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex Pistols-gründer satser på karaoke

STOCKHOLM (Dagbladet): - Karaokekulturen kommer til å blomstre opp i hele verden, hevder anarkisten og musikkideologen Malcolm McLaren. Nå skal mannen som skapte pønkbandet Sex Pistols, gi ut karaokeplate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til å framføre musikken har Malcolm McLaren skaffet til veie fem vakre kinesiske jenter. Eller «kong-fu spice girls» som han selv velger å kalle dem.

- Det finnes et enkelt ord for framtidas musikkform - karaoke. Det er den ultimate «gjør det selv»-musikken, som kombinerer alle genrer, fra pop via pønk til hipphopp og tekno, sier Malcolm McLaren.

- Poenget er at du kan gjøre alt på en gang. Du kan være Beatles, Santana eller Chemical Brothers. Når folk bruker betegnelser som post-grønsj møter acid-jazz, er det egentlig karaoke de snakker om.

Malcolm McLaren er mannen som sto bak det legendariske pønkbandet Sex Pistols og blir ofte kalt pønkens bestefar. I januar fylte han femti år, og har i løpet av sin karriere vært innblandet i utallige prosjekter.

Den ultimate karaoken

Han har skapt band som Bow Wow Wow og New York Dolls, han har drevet klesbutikk sammen med designeren Vivienne Westwood og selv utgitt både breakdance-, rock- og operaplater. Til høsten skal han gi ut et karaokealbum under tittelen «It's a karaokeworld».

- Jeg skal koke sammen popmusikk fra de siste 40 årene og gi ut den ultimate karaokeplata. Akkurat som verdens beste samleie, inneholder den alt du trenger. Ja, det blir den eneste utgivelsen du trenger å kjøpe, her er alt samlet, sier McLaren ubeskjedent.

Demokratisk

Og i skrukkete hvit dress ser anarkisten og opprøreren mer ut som en karaoke-manager enn noe annet.

- Karaoke kommer til å ta av fordi det er den mest demokratiske musikkformen, der alt er lov, hevder anarkisten.

Selv elsker han tanken på å rappe vilt fra alle andre og hensynslyst ødelegge folks favorittlåter.

- Grunnen til at jeg liker karaoke så godt er at det handler om fiasko. Jeg har alltid likt fiasko bedre enn suksess. Jeg elsker karaoke fordi det er ondt. Det er det ultimate viruset, og det skal jeg sørge for å spre, ler den gamle opprøreren, selvfornøyd med sine utspekulerte planer.