Sex-prat til 70 000 kr

Sultne på sex har noen i Forsvarets Overkommando brukt nesten 70 000 kroner på å ringe 820-numre. - Moralsk forkastelig, tordner major og pressetalsmann Tor Arnseth i Forsvarets Overkommando.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsvarets Overkommando (FO) sperret for en uke siden de fleste telefonene for utgående rikssamtaler. I tillegg er det nå umulig å ringe 820-numre.

- Det er forkastelig at noen i Forsvaret bruker offentlige midler til å ringe sextelefoner, sier major Arnseth til Dagbladet.

Kveldskos

FO oppdaget misbruken for tre måneder siden. Ved en gjennomgang av telefonregningene fant administrasjonen ut at én eller flere driftige sjeler har ringt sextelefoner for i underkant av 70 000 kroner. De fleste samtalene er tatt om kvelden. FO har til nå ikke klart å finne ut hvem som bedriver sexkos etter at de fleste har gått hjem.

- Sambandsteknikere jobber på spreng for å løse dette, men vi klarer ikke å spore samtalene tilbake til kilden på grunn av vårt nye telefonsystem, sier Arnseth.

- Er det ikke litt rart at selveste FO ikke klarer det?

- Ja, det kan du kanskje si, men vi har ikke så veldig mye annet verktøy enn andre bedrifter. Men vi klarte å oppdage telefonbruken fordi vi har nøye kontroll med hva vi bruker pengene på, sier Arnseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer