Sex-prat til 70 000 kr

Sultne på sex har noen i Forsvarets Overkommando brukt nesten 70 000 kroner på å ringe 820-numre. - Moralsk forkastelig, tordner major og pressetalsmann Tor Arnseth i Forsvarets Overkommando.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarets Overkommando (FO) sperret for en uke siden de fleste telefonene for utgående rikssamtaler. I tillegg er det nå umulig å ringe 820-numre.

- Det er forkastelig at noen i Forsvaret bruker offentlige midler til å ringe sextelefoner, sier major Arnseth til Dagbladet.

Kveldskos

FO oppdaget misbruken for tre måneder siden. Ved en gjennomgang av telefonregningene fant administrasjonen ut at én eller flere driftige sjeler har ringt sextelefoner for i underkant av 70 000 kroner. De fleste samtalene er tatt om kvelden. FO har til nå ikke klart å finne ut hvem som bedriver sexkos etter at de fleste har gått hjem.

- Sambandsteknikere jobber på spreng for å løse dette, men vi klarer ikke å spore samtalene tilbake til kilden på grunn av vårt nye telefonsystem, sier Arnseth.

- Er det ikke litt rart at selveste FO ikke klarer det?

- Ja, det kan du kanskje si, men vi har ikke så veldig mye annet verktøy enn andre bedrifter. Men vi klarte å oppdage telefonbruken fordi vi har nøye kontroll med hva vi bruker pengene på, sier Arnseth.

Det jobber rundt 1200 personer i Forsvarets Overkommando på Huseby i Oslo. I tillegg er gardeleiren og soldater i utlandet tilknyttet FOs sentralbord. Sexkjøperne kan med andre ord jobbe hvor som helst.

- Jeg vil ikke legge skylden på unge gutter i gardeleiren eller i utlandet. Det er umulig å si hvem som har ringt sextelefoner, sier Arnseth.

Venter på regning

Først når de neste telefonregningene kommer, vil FO få vite om sexkjøperne har sluttet med kveldskosen.

- Vi håper selvsagt at de som ringer sextelefoner ser hvor alvorlig dette er. I en slik stor organisasjon har vi selvsagt tillit til at de ansatte bruker telefonen på en ordentlig måte. I tillegg til telefonsperringene har vi også lagt inn sperringer på Internett, sier Arnseth.

- Hva skjer dersom dere klarer å oppspore synderne?

- Da må de ta konsekvensene. Men det er for tidlig å si hva vi vil gjøre, svarer majoren.

Ifølge Arnseth er det ikke bare FO som er plaget med sexkjøp over telefonen.

- Dette er ikke et eksklusivt problem for Forsvaret. Vi vet at andre bedrifter har hatt tilsvarende problemer.

GRANSKER: Forsvarets Overkommando prøver nå å finne ut hvilke driftige sjeler som har brukt 70 000 på sextelefoner. Major og pressetalsmann Tor Arnseth sier FO ser alvorlig på saken.