Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-salg i Tana til Stortinget

Høyre vil be regjeringen om å iverksette tiltak for å sette en stopper for prostitusjonsproblemene i Tana og andre kommuner i Finnmark. - Det er på høy tid at noe skjer, sier Kåre Breivik, leder i Tana Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kåre Breivik var delegat på Høyres landsmøte i helga. Han tok opp prostitusjonsproblemene i hjembygda under sitt innlegg på møtet. Reaksjonen var spontan. I går ble det klart at stortingsrepresentant Svein Ludvigsen i en interpellasjon vil be regjeringen om å gjøre noe for å få en slutt på sexsalg fra russiske kvinner.

- Mafiaen kommer

- Dette er en sak som vi må få gjort noe med straks. For det første må vi gripe inn for å hindre denne grove utnyttelsen av kvinner. For det andre er det slik at med prostitusjon følger annen kriminalitet.

- Dersom norske myndigheter ikke får satt en stopper for dette, vil den russiske mafiaen få etablere seg i Finnmark. Det er ytterst alvorlig, sier Kåre Breivik til Dagbladet.

Han mener at prostitusjonsproblemene til sjuende og sist truer bosettingsmønsteret.

- Folk ønsker ikke å bo et sted der horer, halliker og brennevin hører til det daglige. At slikt skjer i store byer, er så sin sak. Der blir virksomheten skjult. Men i småsamfunn i Finnmark blir det så synlig. Alle ser det, sier han.

Kåre Breivik ivrer også for at menn skal engasjere segi saken.

- Ikke bare kvinnesak

- Dette er ikke bare kvinnesak, dette er et problem som alle må brenne for å få en slutt på. Ved siden av et nytt og strammere regelverk må vi sette i gang en holdningskampanje som får alle til å skjønne at prostitusjon er vold mot kvinner. Og med denne volden følger all annen elendighet, sier han.