Sex-siktet lege kreves utlevert til Norge

KRISTIANSUND/OSLO (NTB): Politimesteren i Kristiansund har bedt om at en svensk lege som er siktet for overgrep mot pasienter blir utlevert til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 51 år gamle legen sitter fengslet i Västerås i Sverige.

 Han er siktet for ett tilfelle av voldtektsforsøk, to tilfeller av utuktig omgang og fire tilfeller av utuktig atferd mot syv ulike pasienter mens han arbeidet som lege i Kristiansund.

 Politiadjutant Anette Vangsnes ved Nordmøre politidistrikt sier til NTB at legen holdes fengslet i inntil 14 dager i Västerås inntil spørsmålet om utlevering blir avklart.

- Underlivsfiksert

Legen arbeidet i Kristiansund og Trondheim fra november 1995 til november 1997, da han reiste tilbake til Sverige. Samtlige anmeldelser har så langt kommet fra kvinner i Kristiansund, men politiet utelukker ikke at det kan ha skjedd overgrep også i Trondheim.

  Kvinnene som har anmeldt legen har alle fortalt at han var svært underlivs-fiksert. I ett tilfelle skal en kvinne som kom til legen med sår hals ha fått tilbud om gynekologisk undersøkelse.

 Legen kan holdes fengslet i Sverige i inntil 14 dager uten rettslig kjennelse. Justisdepartementet må ta endelig stilling til om det skal kreves utlevering av legen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer