Sex-siktet tingretts- dommer slutta i jobben

Søkte om avskjed selv.

GODTOK LØSLATELSE: Politiadvokat Kari Kirkhorn godtok Oslo tingretts avgjørelse om å løslate den siktede mannen da han ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Her i diskusjon med siktedes forsvarer, advokat Tor Erling Staff.
Foto: Morten Holm / Scanpix
GODTOK LØSLATELSE: Politiadvokat Kari Kirkhorn godtok Oslo tingretts avgjørelse om å løslate den siktede mannen da han ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Her i diskusjon med siktedes forsvarer, advokat Tor Erling Staff. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Domstoladministrasjonen ønsket å suspendere tingrettsdommeren i 60-åra som er siktet for å antastet en 11 år gammel jente på lokaltoget til Holmlia, og for å ha sex-chattet med mindreårige på internett.

Nå har tingrettsdommeren fratrådt sin stilling som tingrettsdommer, melder VG. Det gjorde mannen på eget initiativ.

- Jeg kan bekrefte at han har søkt og fått innvilget avskjed. Han har nå fratrådt embetet, sier informasjonsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen til Dagbladet.

Pågrepet på Nationaltheatret Han forklarer at det er Justisdepartementet som har behandlet mannens søknad.

- Jeg har ingen synspunkter om dette utover at vi tar det til etterretning, sier Moe.

Tingrettsdommeren ble pågrepet for et to uker siden etter at foreldrene til den 11 år gamle jenta hadde anmeldt ham til politiet. Mannen ble to dager senere pågrepet på Nationaltheatret etter at politiet kjente igjen mannen på overvåkingskameraer.

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling, men ble etter fem timers behandling løslatt. Oslo tingrett mente likevel det var skjellig grunn til å mistenke mannen for forholdene han er siktet for.

Politiet har ransaket mannens bolig og blant annet tatt beslag i mannens PCer. Siktede skal ha oppgitt politiet alle sine brukernavn og passord for å hjelpe politiet med tilgang til chattekanaler.

Venter på PC-svar Mannen nekter straffskyld og har begrunnet kontakten med jenta som et uhell. Chattingen på internett har forklart at var i forskningsøyemed.

Politiadvokat Kari Kirkhorn opplyser til Dagbladet at de fremdeles venter på svarene fra gjennomgangen av det beslaglagte materialet. Mannen har ikke vært i nye avhør siden pågripelsen og han har ikke blitt konfrontert med dommeravhøret av 11-åringen.