Sex-sjikane

STJØRDAL (Dagbladet): «Ka i hælvete! Kor har du vorri med fetta di no?» sto det i en tekstmelding Kari Stamnes (54) fikk fra Statsministerens kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg holdt på å ramle i gulvet, da jeg fikk vite hvor den grove sexmeldingen kom fra, sier Stjørdal-kvinnen til Dagbladet.

Dette er hele tekstmeldingen hun mottok søndag for ei uke siden:

«Sjalu nordlending: Ka i hælvete! Kor har du vorri med fetta di no? Hu e' jo søkk våt! Har du no vorri ute og dorga hyskuka igjen, di hælvetes sjarkhore?»

- Tastefeil

- Jeg føler meg mobbet. Det er ei veldig stygg melding, sier Stamnes.

Hun satt alene hjemme i sin egen stue, da hun fikk meldingen.

- Jeg ble ikke redd, men det føltes veldig ubehagelig å lese den.

Stamnes å med en gang at meldingen var sendt fra et mobilnummer hun ikke hadde kjennskap til.

- Jeg prøvde å ringe nummeret, men fikk ikke noe svar. Så sendte jeg en tekstmelding, der jeg spurte om hvem det var som hadde sendt den ekle sexmeldingen, men heller ikke den ble besvart, forteller Stamnes.

Først da hun sjekket mobilnummeret med nummeropplysningen, fikk hun vite at sms-meldingen var sendt fra en mobil ved Statsministerens kontor.

- Jeg og venninnen min fikk sjokk, sier Kari Stamnes.

Informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor bekrefter overfor Stjørdalens Blad at sexmeldingen ble sendt fra en av deres mobiltelefoner. Han opplyser at meldingen ble sendt til feil telefon på grunn av en tastefeil.

- Dette beklager jeg. Dette skal ikke skje. Tjenestetelefon skal ikke brukes slik, sier Østang til Stjørdalens Blad.

Skjerper rutiner

Han vil ikke fortelle hvem som sendte meldingen, og heller ikke om saken vil få konsekvenser for vedkommende. Men rutinene for bruk av de 60 tjenestetelefonene ved Statsministerens kontor vil bli skjerpet.

- Jeg trodde statsminister Kjell Magne Bondevik hadde bedre styr på telefonene ved sitt kontor, og at han bare har betrodde medarbeidere. Jeg synes derfor det er merkelig at slike grove sexmeldinger kan komme derfra, sier Stamnes.

Selv om Kjell Magne Bondevik ikke selv har sendt meldingen, mener hun denne saken avslører skinnhellighet på hans kontor og rokker noe ved verdigheten til en statsminister fra Kristelig Folkeparti.

- Noen beklagelse har jeg heller ikke fått. Det hadde jeg egentlig forventet, sier Kari Stamnes.

Siste: I kveld ringte informasjonssjef Øivind Østang ved statsministerens kontor til Dagbladet.no og fortalte at man i morgen vil sende et brev til Kari Stamnes der man beklager sex-sjikanen.

SEX-SMS: Kari Stamnes (54) forventer at statsminister Kjell Magne Bondevik kommer med en beklagelse, etter at hun fikk en grov sexmelding fra en mobil tilknyttet hans kontor.