Sex-sjokk til frokost

NEW YORK (Dagbladet):Moralens voktere på Capitol Hill tar sjansen på å forgifte noen barnesjeler med griseprat. For hensikten med å offentliggjøre videoopptaket av presidentens forklaring er nettopp å forgifte stemningen i hele USA. Knekker ikke republikanene Clinton med dette, knekker de ham aldri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vel vitende om at president-sex på tv ikke er passende for barn, skal vitneforklaringen til Bill Clinton, og nye sexdetaljer fra Starrs beviser, pøses ut over millioner av amerikanere i morgen tidlig klokka 09.00 amerikansk tid.

Det bestemte det republikanske flertallet i Justiskommiteen fredag. Samtidig sto de republikanske lederene Newt Gingrich, Trent Lott og Dick Armey på scenen sammen med det erkekonservative Christian Coalition og oppfordret til bønn for nasjonens moral. Stort eklere blir det ikke, selv ikke i USA.

Rett på lufta

I fjernsynsselsapene river folk seg i håret og vurderer 'sladding' av ord, demping av lyden eller raske skift over til reportere når innholdet blir for 'slibrig.'

Tv-kanalene CNN, MSNBC, C-SPAN og Fox News Channel har bestemt seg for å sende videofilmen av Bill Clintons vitneforklaring uten avbrudd fra det øyeblikket klarsignalet gis i morgen: Klokka 15.00 norsk tid.

Det er første gang noen tv-kanal sender et opptak uten å gjennomsyn og redigering. Hvor mye av sexpratet i Starr-bevisene som tangerer lover mot pornografi er usikkert, men at sømmelighetsgrensen for lengst er sprengt er udiskutabelt.

Alle puster lettet ut over at videofilmen ikke blir frigitt før i morgen. Hadde filmen blitt vist søndag, ville problemene ha tårnet seg opp. Da er alle barn og sarte sjeler hjemme, og ingen amerikaner kan la være å se på tv. Apparatet står i alle rom. Selv kjøkkenet har som regel minst étt tv-apparat.

Maten i halsen

Muligheten til å sette maten i halsen er så absolutt til stede.

Når klokka slår 09.00 på den amerikanske østkysten i morgen er de fleste på skole og på jobb. Like fullt har tv-selskapene planlagt en rekke forholdsregler for å beholde et skinn av sømmelighet og ansvarlighet.

Fox vil jevnlig vise en advarsel på skjermen, mens ABC bare vil kjøre de første minuttene av videoen. Resten vil bli kutt og analyse, skriver Washinton Post.

CBS vil dekke saken ' med stil og god smak', hva nå det innebærer. De diskuterer muligheter for å skru ned lyden, når intimsex og ordene som må til for å beskrive dette, blir for sterke. Eller de vil raskt skifte over til en reporter som står klistret opp foran Kongressen og snakker om den samme saken.

I Det hvite hus gruer de ansatte seg for morgendagen. Ubehaget over å se mannen de har forsvart og kjempet for i årevis miste kontrollen, er ikke hyggelig.

Det eneste gledelige med frigivelsen av videofilmen og mer bevis er at demokratene i kongressen begynner å samles igjen.

Nå har de fått nok.

STRESSET: Nå begynner også Bill å se sliten ut. Ukers og måneders mediehets gjør sitt. Han må bare stålsette seg for det som kommer i morgen.